Autor: Informer.rs

17.09.2022.

00:05

Foto: Informer

Sport

OGLASIO SE PREDSEDNIK KS ITALIJE! Ova sudbina čeka Poceka!

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči je za Korijere delo Sport potvrdio da italijanski stručnjak ima podršku i da će nastaviti da vodi reprezentaciju ka Svetskom prvenstvu (2023) i Olimpijskim igrama (2024).

Informer

 

- Mogu da potvrdim da će ostati na selektorskoj poziciji. U to nema sumnje. Ubedio me je odnosom koji je ostvario sa momcima - rekao je Petruči.

Dobre igre Italije, ipak, nisu krunisane medaljom...

- Entuzijazam i nastupi tima su pozitivni. Nažalost, gorak ukus ostaje zbog poraza od Francuske, ali ne možemo da krivimo igrače i članove stručnog štaba. Ponekad izgubi i bolji tim. Moramo da nastavimo ovim putem. Romeo Saketi je krenuo u pravom smeru, a Poceko nastavio dalje na najbolji način!

Informer

 

Inače, Poceko je u junu postavljen za selektora umesto Romea Saketija. Posle Evrobasketa Italijane čekaju mečevi u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Imaju učinak 5-1 u Grupi L, u novembru će dočekati Španiju i gostovati Gruziji, dok će u februaru igrati kod kuće protiv Ukrajine i Španije na strani.

Informer

 

Dželat Srbije ima dve pobede više od četvrtoplasirane Gruzije i na dobrom su putu da se nađu među prve tri selekcije u grupi i tako izbore plasman na planetarnu smotru koja se naredne godine održava u Indoneziji, Japanu i na FIlipinima.