Autor: Informer.rs

18.09.2022.

10:01

Foto: Starsportphoto

Sport

DRAGO MI JE ŠTO BODIROGA NAPOKON IMA POSAO! Legenda pecnula srpskog asa, pa poručila: Znamo kakav je pritisak u KSS!

Nekadašnji centar Olimpijakosa, Barselone i Panatinaikosa, Patrik Femerling, bio je član generacije koja je poslednja osvajala medalje za nemačku košarku - 2002. godine na Svetskom prvenstu u Indijanapolisu i 2005. na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Nije krio radost zbog dobrih igara Nemačke i na ovogodišnjem Evrobasketu.

- Srećan sam što Nemačka igra za medalju, mislim da igraju odlično kod kuće i pored svih problema sa povredama koje su imali. Imamo pravi spektakl u Berlinu i želimo više- rekao je on za Mondo.

Informer

 

Upitan je zašto misli da su ekipe sa NBA zvezdama kao što su Janis, Jokić i Luka Dončić ispale sa turnira.

- Mislim da ekipe koje se više drže zajedno, koje imaju pravi balans između odbrane i napada, one su u prednosti, jer se ne igra prema NBA pravilima. Nema prostora, drugačija su pravila u odbrani i to se koristi. Tako su i Jokiću i Janisu otežali život, Španija je dovde došla jer je igrala sjajnu timsku košarku. U košarci je sve teško... Sada se igra više na snagu, očekivanja su ogromna i zato treba naći tim u koji će zvezda moći da se uklopi. U napadu se uvek ide na glavnog igrača, a treba i dodavati i biti agresivan, i tu se onda gube neke mogućnosti- rekao je bivši košarkaški as, koji je u Barseloni je činio sjajan tandem sa Dejanom Bodirogom, koji je postao prvi čovek Evrolige.

Informer

 

- Nismo pričali ali sam srećan što konačno ima posao - rekao je Nemac kroz smeh, pa nastavio:

Informer

 

- Veoma dobar posao, mislim da je vrlo važno što je došao on na tu poziciju kao lider, neko ko je igrao košarku na najvišem nivou i video sve kao igrač. Zna i kako funkcioniše politička situacija, i mnogo je bitno što je Bodiroga stigao. Nadam se da će uspeti i da pronađe neko rešenje između Evrolige i FIBA, kako bi košarka bila bolja za sve! Bodiroga je bio u KSS, što je takođe mnogo težak posao koji nosi ogroman pritisak. Poseduje ogromno iskustvo kao veliki igrač, uz to iskustvo rada u KSS mislim da je to važno i da će uspeti da se izbori sa svim velikim očekivanjima i pritiskom na čelu Evrolige, i od igrača, i u pregovorima sa FIBA. Mnogo posla je pred njim- kaže Femerling. 

Otkrio je i kako je bilo igrati sa Bodirogom...

- Bilo je lako haha. Daj loptu Dejanu i on će uraditi nešto dobro. Bilo je stvarno zabavno, uživao sam kada smo bili saigrači, osvojili smo i Evroligu sa njim, a borili smo se i kada smo bili rivali. Sjajan igrač, sjajan momak i apsolutno zasluženo legenda.