Autor: Informer.rs

18.09.2022.

19:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

UTEŠNA NAGRADA ZA NEMCE! Šruder SRUŠIO Poljake i doneo MEDALJU domaćinu! (FOTO)

Nije bilo mnogo euforije uoči meča za treće mesto na Evrobasketu. Razlog je jasan, Nemci su želeli da se bore za titulu, a ne bronzu, dok su Poljaci bili vidno razočarani nakon debakla u polufinalu protiv Francuske. Ipak, Panceri su, na suvi kvalitet, uspeli da savladaju crveno-bele u Berlinu i dođu do utešne nagrade na kontinentalnom prvenstvu - 82:69. 

Daleko od toga da je Nemačka sigurnom igrom stigla do odličja pred svojim navijačima. Iako je u prvom poluvremenu delovalo da će Panceri lagano do medalje, Poljaci su se u nastavku razbudili i na krilima Sokolovskog i Garbača nadoknadili veliki minus. 

Informer

Kada je bilo najvažnije Denis Šruder je odigrao u maniru velikog majstora i, baš kao kroz čitav turnir, vodio je svoje saigrače do pobede. Imao  je as Los Anđeles Lejkersa ispomoć u vidu Johanesa Fojtmana i Andresa Obsta, dok je najslabiju partiju na turniru odigrao kapiten Poljaka Mateuš Ponitka. 

Nemačku je do bronze vodio Denis Šruder sa 26 poena i šest asistencija, Johanes Fojtman je dodao 14, a Andreas Obst i Danijel Tajs postigli su po devet. Sa druge strane, Mihail Sokolovski je pisao 18, a Jakub Gabrač 12.