Autor: Informer.rs

19.09.2022.

08:36

Foto: AP/Photo

Sport

SEO JE NA POD I ZAPLAKAO... Slomile su ga emocije! (FOTO)

Najemotivnija scena nakon finala viđena je u svlačionici. Iskusni Rudi Fernandez nije mogao da sakrije emocije.

Otišao je Fernandet u svlačionicu, seo na pod i počeo da plače, dok je na sebi imao dres legende španske košarke Serhija Ljulja koji je zbog povrede propustio Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji je bio Huančo Ernangomez sa 27 poena i ujedno je proglašen za MVP-ja Eurobasketa. Fernandez je na kraju zabeležio 13 poena.

- Ušli smo u turnir kao osmi kandidat za zlato po zvaničnim predviđanjima, bez MVP igrača, NBA superzvezda, Ol star igrača... Mnogo sam srećan što smo uspeli sve da pobedimo i preskočimo konkurenciju. Pričali smo Vili i ja da mora da nas vodi, da bude vođa, da igra sjajnu košarku, kao što je to činila cela ekipa. I on je slušao. Jako sam srećan zbog načina na koji smo igrali košarku u oba smera - kazao je posle velike pobede selektore Skariolo. 

- Prevazilazili smo teške momente kao tim, nismo pravili individualne akcije, bili smo čvrsti u odbrani, igrači su me slušali od prvog dana, menjali smo neke stvari tokom turnira, kao što smo Huanča pomerili sa trojke na četvorku. To nas je sve učinilo jako efikasnim timom na oba kraja terena i zbog toga sam ponosan.

Bonus video