Autor: Informer.rs

21.09.2022.

13:13

Foto: reuters

Sport

HRVATI UDARAJU GLAVOM U ZID! Kakav promašaj! Novi šampion Evrope je mogao da igra za njih!

Mario Kasun, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i bivši košarkaš Orlando Medžika, Barselone... kaže da je Lorenco Braun pre nekoliko godina nuđen Hrvatima. 

- Nudio je Mršić Brauna pre par godina Hrvatskoj, ali je Hrvatski košarkaški savez poznat po svojim odlukama...- rekao je Kasun u podkastu "Inkubator" .

Lorenzo Braun je bio jedan od najboljih košarkaša nedavno završenog Evropskog prvenstva. On se našao u centru pažnje zbog prihvatanja poziva španske federacije u nedostatku boljih rešenja, a onda ih "furiju" vodio do trona. 

Mršić je inače na mestu selektora Hrvatske bio od 2019. do 2022. godine, a Hrvatska je u međuvremenu rešila da naturalizuje Džejlena Smita.

Informer

Lorenco Braun

- Jako sam zadovoljan našim momcima, mogli su bolje, ali sistem ispadanja je takav. Video sam timski duh, momci su se borili do kraja. Lako je sedeti i pričati šta ovi momci rade, Šarić se vratio posle dve godine i teške povrede, a za mesec dana stvoriti ekipu je gotovo nemoguće. Španci iz moje generacije, braća Gasol, Raul Lopes, Navaro, Rejes, to su igrači koji su od 16. godine zajedno. I u klubovima i u reprezentaciji, tako se stvara ekipa. I u fudbalu su radili isto. Babo Bogdanović se povlači iz reprezentacije, videli smo sjajnog Simona... Ja sam zadovoljan s obzirom na to koliko se ulaže. To je malo žalosno, ali ovo je uspeh - rekao je Kasun.

Bonus video