Autor: Informer.rs

25.09.2022.

21:00

Foto: Starsportphoto

Sport

PANTERI NISU USPELI! FMP posle neviđene DRAME ispustio plasman u FIBA Ligu šampiona!

Neviđena drama u Železniku imala je neslavan kraj za FMP. Domaćin ovogodišnjeg kvalifikacionog turnira nije uspeo da se plasira u grupnu fazu FIBA Lige šampiona, jer je zaustavljen na poslednjem koraku.

Nezaustavljiv je u pobedničkom sastavu bio iskusni Toni Kar. Ubacio je 34 poena, bio potpuna enigma za Stefanovićevu četu tokom većeg dela susreta, pa je na kraju zasluženo poneo epitet igrača utakmice. U ekipi iz Železnika su se izdvojili Bo Bič sa 23 i Trent Frejzer sa 18 poena.

Danci su odlično otvorili meč vođstvom 10:2, da bi potom odgovorio Stefanovićev sastav. Uzvratili su serijom 8:0 i stigli do izjednačenja. U nastavku se igralo koš za koš, vodila se borba za svaku loptu, ali su Medvedi na prvi odmor otišli sa dva poena viška (19:21).

Posle pet vezanih poena u drugoj četvrtini, ponovo su se uspavali domaći igrači. Razigrao se Toni Kar u gostojućoj ekipi, FMP se mučio u napadu i danski sastav je u finišu prvog poluvremena došao do osetnije prednosi.

Bilo je to mučenje FMP-a u završnici, da bi gosti na drugom kraju terena sa slobodnih bacanja povećavali vođstvo. Imali su 10 razlike na nešto više od minut do kraja, pa ni trojke Frejzera i Valniskasa u poslednjih 60 sekundi nisu bile dovoljno da se Panteri vrate i izbegnu poraz.

Informer

 

FMP je na startu poslednje četvrtine nastavio sa sjajnom igrom iz trećeg perioda. Trojka Šaranovića, pa onda i Frejzera za ogromnih +6, međutim, ne i dovoljnih jer su potom Panteri stali.

Baken Bersi su to iskoristili da preko Tonija Kara izjednačili sredinom poslednje deonice. Opet je Bič preuzeo odgovornost i odlepio Pantere, ali samo na kratko. Igralo se koš za koš u poslednjim minutima. Kar je sa penala doneo dva poena prednosti Dancima na 14 sekundi do kraja, a Valinskas promašio put za produžetak, da bi Frejzer ispravio njegovu grešku u poslednji čas i odveo utakmicu u dodatnih pet minuta.

Medvedi su bolje ušli u produžetak i poveli sa 5:0, a potom i imali +10 u poslednjem minutu. Pokušali su Frejzer i Valniskas trojkama da "zakuvaju", međutim, gosti su se odbranili i izborili plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona. 

BAKEN BERS - FMP 88:82 (21:19, 21:17, 15:21, 17:17, 14:8)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Baken Bers. Adel 12, Boulin 3, Kar 34, Dijuf 17, Evans 11, Čajlds 2, Jukić 5, Keli 4, Knudsen, Šalerc, Sorensen, Vinter

FMP: Bič 23, Frejzer 18, Izundu 8, Dženkins 5, Valinskas 7, Janković 5, Manojlović, Nerandžić 6, Šaranović 5, Simović, Stepanović 5, Vujičić