Autor: Informer.rs

27.09.2022.

07:43

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

NOVI DEBAKL! Amerika pregazila Bosnu sa 62 razlike!

Košarkašice Bosne i Hercegovine doživele su novi debakl u Sidneju. Selekcija Sjedinjenih Američkih Država koja je u meču sa Južnom Korejom oborila rekord po broju postignutih poena na Svetskom prvenstvu sada je zgazila "zmajice" sa 62 razlike - 121:59. 

Ovo je bio poslednji meč BiH na Svetskom prvenstvu, pa se igračice vraćaju kući posle pet ubedljivih poraza. Amerikanke su i na ovom meču demonstrirale silu i završile su grupnu fazu sa svih pet pobeda.

Čekaju završetak grupne faze i u grupi gde je Srbija, da bi nakon toga došao žreb koji može mnogo toga da odredi! Srbija u meču sa Francuskom porazom ostaje četvrta, a pobedom dolazi do trećeg mesta.

Informer

 

Sistem takmičenja je takav da prvoplasirane ekipe iz obe grupe žrebom izvlače da li će igrati protiv treće ili četvrte reprezentacije iz suprotne grupe u četvrtfinalu.

Ovo je selekciji SAD bio 27. uzastopni trijumf na velikim takmičenjima čime su uspele da obore rekord koje su do sada same držale i ženska košarka bilo gde drugo je daleko od američke. Trebaće Marininim "lavicama" mnogo sreće na žrebu!

Bonus video