Autor: Informer.rs

10.10.2022.

08:09

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVI OKRŠAJ LJUTIH RIVALA U REGIONALNOM TAKMIČENJU! Zvezda čeka Budućnost u derbiju kola ABA lige

Crveno-beli su regionalno takmičenje otvorili ubedljivom pobedom nad MZT-om, ali su potom doživeli poraz u Evroligi od Efesa.

S druge strane, Podgoričani su takođe bili vrlo sigurni na početku Jadranske lige i srušili su Split. Mečeve Zvezde i Budućnosti su u poslednje četiri godine, barem kada je plej-of u pitanju, pratili ozbiljni incidenti. Međutim, na utakmicama ligaškog dela ta tenzija je bila znatno manja, pa se očekuje da sve mirno prođe i večeras.

Trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović pred ovaj duel ističe da će njegova ekipa igrati sve bolje kako sezona bude odmicala.

- Očekuje nas derbi kola i utakmica protiv ekipe koja svake godine ima vrlo visoke ambicije. Košarkaši Budućnosti su imali sedam dana da se na miru pripreme za ovaj meč, dok smo mi, s druge strane, imali samo jedan trening za oporavak nakon povratka iz Istanbula. Opet ćemo igrati bez Nedovića i Dobrića, ali znaju se naše ambicije. Želimo da odigramo dobar meč i nadam se da ćemo sve što smo zamislili sprovesti u delo - kaže Vladimir Jovanović.

Partizan gost MZT-a


Košarkaši Partizana danas (16.00, Arena 1 premijum) gostuju u Skoplju ekipi MZT-a u 2. kolu ABA lige. Partizan je sezonu otvorio sjajnom pobedom u Zagrebu protiv Cibone, ali je potom ubedljivo poražen u Evroligi od Albe. S druge strane, MZT je u 1. kolu poražen od Crvene zvezde.


Zanimljivo, Budućnost sa klupe predvodi trener istog imena i prezimena kao i Zvezdin strateg, Vladimir Jovanović.

ABA LIGA

2. kolo

Petak
Split - C. Olimpija 77:95

Subota
Borac - FMP 84:85

Nedelja
Mega - Igokea 76:87
Studentski c. - Cibona 97:84
Mornar - Zadar 100:91


Ponedeljak
MZT - Partizan 16.00
Crvena zvezda - Budućnost 18.00


Bonus video