Autor: Informer.rs

22.10.2022.

17:30

Foto: ap photo

Sport

RAZBIO JE ZVEZDU I PARTIZAN, A OBOŽAVA JOKIĆA! Nikola je NAJTALENTOVANIJI igrač ikada!

Evroliga je tek počela, a neka nova imena stekla su veliki ugled posle samo četiri kola. Jedan od igrača koji se brzo probio u sam vrh elitnog takmičenja je Markus Hauard. Američki šuter letos je stigao u Baskoniju i na startu sezone negovestio je ogroman potencijal. 

Protiv Partizana postigao  je 33 poena, protiv Crvene zvezde 30 što je bio razlog za intrevju grčkoj "Gazeti" u kojoj se prisetio NBA dana kada je igrao sa Nikolom Jokićem u Denver Nagetsima. 

- Nisam imao tu čast da upoznam Janisa lično, ali sam upoznat sa njegovim brzim razvojem i sa svim što je učinio za Milvoki. To što se dugoročno obavezao na vernost Baksima je promenilo istoriju te orgnaizacije - rekao je Hauard za grčku "Gazetu". 

Američki košarkaš potom je morao da izabere ko je bolji Janis ili Nikola Jokić, a uprkos činjenici da je teško porediti dva različita igrača Hauard je izabrao Srbina. 

Informer

- Teško pitanje, ali bih izabrao Nikolu. Bili smo saigrači dve godine u Denveru, dobro ga poznajem i on je moj favorit. Najtalentovaniji igrač kog sam video u košarci. Uvek ima strategiju, tako igra i zna kako da pronađe rešenje u najtežim situacijama - podvukao je šuter Baskonije. 

Nažalost, Markus Hauard sinoć je u porazu od Olimpijakosa doživeo, po svemu sudeći, tešku povredu. Njemu je na nogu pao Mustafa Fal, Amerikanac je uz pomoć lekara napustio parket i sve su prilike da je za njega sezona završena budući da su gotovo izvesno stradali ligamenti u kolenu.