Autor: Informer.rs

23.10.2022.

19:58

Foto: Starsportphoto

Sport

DUŠAN SILNI SRUŠIO I PRVAKA EVROPE! Bursa pobedila Micićev Efes! Najbolji igrač Evrope ISKLJUČEN posle svađe sa srpskim trenerom!

Finalista poslednjeg Evrokupa još nema poraz u sezoni. U šampionatu su pobedili Gacijantep, Turk Telekom i Merkezefendij, dok su u takmičenju gde su prošle sezone zaustavljeni od Virtusa iz Bolonje savladali Cedevita Olimpiju i Huventud.

Do trijumfa protiv prvaka Evrope stigli su posle drame, serijom od 5:0 u završnici. Mogli su gosti u završnicu da stignu bar do produžetka, ali je Klajburn pogrešio u asistiranju, pa je izgubljena poslednja nada.

Finiš je obeležio i verbalni sukob Alimpijevića i dvostrukog najboljeg igrača Evrope i srpskog reprezentativca Vasilija Micića. Ušli su u raspravu, dobili tehničke greške, a s ozbirom da je srpskom plejmejkeru bila druga, morao je da napusti parket.

Informer

Micić je isključen posle rasprave sa Alimpijevićem

Uspeli su Pivari i bez najboljeg igrača da se vrate, priđu na samo pola koša, ali su Entoni Klemons i Onuralp Bitim odbili nalet gostiju u poslednjem minutu i obezbedili Bursi veliku pobedu.

Najefikasniji su bili Entoni Klemons sa 24 i Unuralp Bitim sa 21 poenom, Ahmet Duverioglu je dodao 17, a Derek Nidam 16 poena.

Kod Efesa najbolji je bio Vil Klajburn sa 28, Rodrigo Buboa je ubacio 20, Ante Žižić 12, a naš Vasilije Micić 10 poena.