Autor: Informer.rs

24.10.2022.

16:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

SJAJNE VESTI ZA ORLOVE! Srbija u BRUTALNOM sastavu nastavlja kvalifikacije za Mundobasket!

Nije Srbija briljirala tokom prve faze kvalifikacija za Mundobasket, razočarali su Orlovi potom i na Evropskom prvenstvu kada su u osmini finala eliminisani od Italije, ali vremena za žaljenje nema. Naše košarkaše kroz dvadesetak dana, tačnije 11. nocembra u Njukaslu očekuje nastavak u borbi za plasman na planetarnu smotru, a selektor Svetislav Pešić bi mogao da računa na važne adute iz VTB lige. 

Orlove očekuju dva vrlo bitna meča u kvalifikacijama. Prvi je protiv Velike Britanije, gde ne bi trebalo da bude problema, ali i 14. novembra u Beogradu protiv Turske. Mnogi smatraju da bi ta utakmica mogla da bude i ključna u borbi za plasman na Mundobasket. Izvesno je da u sastavu Srbije neće biti NBA petorke - Nikola Jokić, Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović, a vrlo verovatno ni igrača koji nastupaju u Evroligi. 

Osam od devet mečeva Evrolige zakazano je za 10. i 11. novembar i izvesno je da niko sem Miloša Teodosića, koji nastupa za Virtus, a čiji je meč sa Olimpijom pomeren za 9. novembar, neće biti u prilici da igra za reprezentaciju. Ipak, dobre vesti za Orlove stigle su iz Rusije budući da je VTB liga raspoložena da pomeri utakmice u sklopu prvenstva kako bi igrači dobili šansu da nastupaju za reprezentaciju. 

Informer

U tom slučaju bi Srbija bila jača za Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca koji brane boje moskovskog CSKA, te Radeta Zagorca koji je član Avtodora. Kako prenosi "Mozzart sport", ukoliko igrači budu zdravi, a klubovi spremni da pomere mečeve, moguće je da bi ova trojka mogla da se stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću i pomogne Srbiji protiv Velike Britanije i Turske. 

Dodatan "plus" za Srbiju je činjenica da je na klupi Lokomotive Kubanj Aleksandar Sekulić, selektor Slovenije koja će 11. i 14. novembra takođe voditi bitke za plasman na Mundobasket protiv Izraela i Nemačke. Njegove reprezentativne obaveze bi mogle da utiču i pojačaju volju VTB lige da odloži kolo.