Autor: Informer.rs

29.10.2022.

10:10

Foto: AP/Photo

Sport

VEČITE JE ZAVIO U CRNO! Bivši Jokićev saigrač pričao o Zvezdi i Partizanu! Evo čemu ga UČI Marinković, a šta kaže o Džokeru! (VIDEO)

Amerikanac je u razgovoru za "Mozzart sport", pričao o tome koliko je naučio od Vanje Marinkovića, sa kojim deli svlačionicu u Vitoriji.

- Prvo što sam primetio kod Vanje je radna etika. Svaki dan dolazi sa istim mentalnim pristupom, kao da ide u rudnik. Vredan je, izuzetno vredan. Pokušava da radi na svim aspektima igre i to je nešto što baš poštujem kod njega. Van terena je vrlo komunikativan, već smo nekoliko puta izašli na večeru, znam da je igrao za Partizan. Sjajan čovek - rekao je Hauard.

Osvrnuo se na utakmicu protiv Partizana, kada je bio najbolji pojedinac u pobedi sa 33 poena, ali daleko važnijii je bio koš za produžetak posle kojeg je španski tim slavio.

- Najupečatljivija utakmica do sada. Nikada nisam pogodio takav šut koji je doneo produžetak. Bila je prelepa atmosfera, jak protivnik, baš zbog takvih duela sam i došao u Evropu. Da se nadmećem protiv najboljih. Partizan je tim sa velikom istorijom, baš kao i Crvena zvezda. Odlični protivnici protiv kojih nije lako igrati. Bili smo vrlo blizu da izgubimo meč protiv Partizana, ali se kao tim nismo predavali. Za mene je to ostalo najviše upamćeno iz tog okršaja, kako smo se držali zajedno. Ispostavilo se da sam ja ubacio šut, ali cela ekipa je uradila veliki posao da dođemo do pobede.

Zatim je na red došla Crvena zvezda, a timu sa Malog Kalemegdana ubacio je tri koša manje. Sa njegovih 30 poena, Baskonija je opet slavila protiv Beograđana.

- Oba kluba imaju kvalitet. Svako ko je gledao meč je mogao da vidi da je pobeda mogla da ode i na drugu stranu. Detalji su odlučivali, ali to je ono što mi je za sada karakteristično za Evropu. Svi imaju veliku želju da se nadmeću, za svaki posed lopte. Svaka utakmica ima veliki značaj - napominje američki košarkaš.

Dok je bio u Nagetsima delio je svlačionicu sa najkorisnijim igračem NBA lige - Nikolom Jokićem.

- Kod njega sam primetio da shvata šta mu je najbitnije u životu, a to je porodica. Izuzetno ceni svoju privatnost i vidim da je posvećen porodici. Na parketu... Čoveče! Mislim da nikada nisam video talentovanijeg košarkaša od njega. Fascinantno je sa kojom lakoćom igra i kako rešava neke situacije na parketu koje bi svima zadavale problema. Teško je definisati njegov stil igre, za mene je jedinstven. Na sve to je opušten momak, mogao sam bez problema da razgovaram sa njim. Drago mi je što sam ga upoznao. Želim mu da nastavi da dominira i nadam se da će Denver da igra sve bolje - istakao je Markus Hauard.