Autor: Informer.rs

01.11.2022.

20:43

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠTA RADI SALE NACIONALE DOK NE RADI? Đorđević o Evroligi, Feneru, Barsi! OVO SU PO NJEMU TRI NAJVAŽNIJE STVARI U KOŠARCI!

Aleksandar Đorđević je trenutno bez posla nakon što je prošle sezone odveo Fenerbahče do titule prvaka Turske ispred šampiona Evrope Efesa.

On je u intervjuu za "Area52" govorio o tome šta radi dok nema angažman.

- Okej sam trenutno, uživam u vremenu koje provodim sa porodicom u Milanu, gledam košarku i druge sportove. Krenuo sam i da se bavim jogom, uvek rano izjutra. Samo po 20 minuta, ali zbog toga stvarno dane počinjem na najbolji način - kazao je Đorđević.

Fener prošle sezone nije bio dobar u Evroligi, a Đorđevića je, uprkos neočekivanoj tituli u domaćem prvenstvu, na kraju zamenio Dimitris Itudis.

Informer

U istom intervjuu Đorđević se prisetio i igranja za Barselonu krajem 90-ih, kada je predsednik Salvador Alemani imao jasnu poruku za ekipu koja tada nije igrala u Evroligi, već u Kupu Koraća.

- Predsednik Alemani nam je rekao: 'Za Barsu nije prestiž da igra neko takmičenje, već da ga osvoji. I mi smo ga osvojili -  rekao je Sale i osvrnuo se na izjavu sadašnjeg trenera Barselone Šarunasa Jasikevičusa "da bi igrao sa pet bekova da može".

Informer

- Voren Bafet je jednom rekao da su tri najbitnije stvari kada kupujete kuću lokacija, lokacija i lokacija. Za mene su tri najbitnije stvari u košarci bekovi, bekovi i bekovi. Utakmice su u njihovim rukama i glavama - obrazložio je svoj stav Đorđević.

Govorilo se i o sve zgusnutijem rasporedu evropske košarke i čestoj žalbi igrača da im je poterbno više odmora.

- Igrači moraju više da rade i pripremaju se za utakmice. Igrači vole da rade manje i više igraju utakmice, ali to je pogrešan pristup. Trening i izučavanje utakmica je ključno - izjavio je Đorđević i ilustrovao to kako igrači biraju svoje zone komfora.

- Kada igrači rade takve stvari, to je zato što traže svoju zonu komfora. Džulijan Gembl je igrao za mene, glava mu je bila kao ananas. Jednog dana se ošišao i pitao me da li mi se sviđa, a ja sam mu rekao: 'Sjajno je Džulijane. Sada možda pogodiš neko bacanje'".