Autor: Informer.rs

07.11.2022.

15:41

Foto: Starsportphoto

Sport

TRINKIJERI NAPUŠTA BAVARCE? Evroligaš ŽELI Italijana na KLUPI! Posao mu KVARI veliki LJUBIMAC Grobara!

Kraljevski klub je već pikirao dvojicu stručnjaka, a reč je o Andreu Trinkijeriju iz Bajern Minhena i legendi srpske košarke Aleksandru Đorđeviću.

Saragosa je sinoćni duel sa Kraljevskim klubom dočekala sa šest vezanih neuspeha i bez trijumfa, a onda je bacila Kralja na kolena. Bio je to treći poraz Reala u poslednjih pet mečeva, što je upalilo alarm u prestonici Španije.

Prvi favorit da sedne na klupu potonjeg finaliste Evrolige je Trinkijeri!

Italijan ima ugovor sa Bavarcima, ali je i prošle sezone dovođen u vezu sa Madriđanima, kada se prvi put pominjao odlazak Lasa sa klupe, međutim, uprava Reala je tada izabrala Ćusa Matea kao privremenog zamenika iskusnog stručnjaka.

Informer

Aleksandar Đorđević

Sale Nacionale je, za razliku od Italijana, bez kluba. Svojevremeno je i branio boje Reala (1999-2002) i osvojio titulu u prvoj sezoni. Poslednji angažman imao je u Fenerbahčeu. Osvojio je Tursku prethodne sezone i potom se zbog specijalne klauzule rastao sa klubom, koji je poverenje ukazao Dimitrisu Itudisu.

Real je na startu takmičarske godine osvojio Superkup, u ACB ligi ima pet pobeda i dva poraza, a u Evroligi polovičan učinak 3-3.