Autor: Informer.rs

12.11.2022.

13:37 >> 13:38

Foto: Starsportphoto©

Sport

JOŠ JEDAN DOKAZ DA MRZI SRBE! Turčin ZABRANIO Miciću da igra za REPREZENTACIJU!

Iako je postojao dogovor na relaciji Anadolu Efes - Košarkaški savez Srbije da Vasilije Micić neometano može da dođe i brani boje naše reprezentacije do toga po svemu sudeći neće doći. Kako "Mozzart sport" nezvanično saznaje, selektor Turske, ali i trener Efesa, Ergin Ataman zabranio je sjajnom organizatoru igre da se odazove pozivu Svetislava Pešića. 

Ataman je prvo dao dozvolu Miciću da se stavi na raspolaganje Srbiji za duel sa Turskom, ali je iz nepoznatog razloga promenio odluku. Jasno je da je reč o interesu Turske budući da bi sa dvostrukim šampionom Evrolige Orlovi imali daleko veće šanse protiv njegove selekcije u Beogradu! 

Informer

Atamanov nekorektan potez nije neočekivan. Poznat je kao ekscentrik među trenerima u evropskoj košarci. Turska ima pobedu manje uoči duela u Beogradu te Ataman želi da uveća prednosti svoje reprezentacije kako bi sačuvali šanse za plasman na Mundobasket. 

Ne treba zaboraviti da su Orlovi u avgustu savladali Turke u Istanbulu rezultatom 79:72, što je takođe važno istaći jer se u slučaju istog odnosa na tabeli gleda međusobni skor. 

Ipak, pored loše vesti u Beograd je stigla i jedna dobra. Marko Gudurić i Vladimir Lučić stigli su u Srbiju i biće na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću za duel sa Turskom koji je na programu u ponedeljak.