Autor: Informer.rs

13.11.2022.

23:14

Foto: printscreen Twitter

Sport

NOVI DEBAKL HRVATA! Komšije doživele VELIKU BRUKU! Poražene u NAJBITNIJOJ utakmici! (VIDEO)

Ovim porazom hrvatska selekcija je došla u nemoguću situaciju da kao prva iz grupe ode u narednu fazu kvalifikacija za Evrobasket, ali i pretkvalifikacija za olimpijski turnir koji se održava u Parizu.

Hrvatska sada mora da čeka kiks Poljaka u poslednjem "prozoru" protiv Austrije i Švajcarske, što je nerealno, bar jedan poraz večerašnjeg rivala i obe svoje pobede, a ako se tu čudo ne dogodi, moraće u treći krug pretkvalifikacija za Evrobasket, koji se održava u avgustu naredne godine.

Tamo će učestvovati osam selekcija koje se iz ove faze nisu plasirale direktno, kao i četiri koje će dobiti novu šansu posle ispadanja u prvom krugu pretkvalifikacija (tzv. Kosovo, Irska, Luksemburg, Albanija). 

Od tih 12 reprezentacija, samo će četiri u završne kvalifikacije, ali u tom prozoru Hrvatska bi, kao i ostali, mogla da računa na košarkaše iz NBA i Evrolige, koji tada imaju pravo nastupa.

Oba tima su u meč ušla desetkovana za najjače adute zbog poklapanja FIBA i Evroliginih takmičenja i u takvim okolnostima Poljaci su se bolje snašli. Ključna je, zapravo, bila poslednja deonica u kojoj se tim Ace Petrovića totalno raspao, toliko da mu ni serija pred sam finiš od 11:0 nije mnogo pomogla da iznbegne najgori scenario.

Odlučujući je bio promašaj Perkovića za tri, potom Bundovića za dva i preokret više nije bio realan za domaći sastav.

Najjefikasniji kod Hrvata bio je centar Mege Danko Branković sa 17 poena, Borna Kapusta je dodao 11 koševa, 4 skoka i 8 asistencija, Prkačin je ubacio isti broj poena, Drežnjak imao 10 koševa.

Kod gostiju, trio Garbač (21p), Balčerovski (16p) i Pluta (14p) su vodili Poljake do izuzetno važnog trijumfa.