Autor: Informer.rs

14.11.2022.

22:32

Foto: Starsportphoto©

Sport

PEŠIĆ O PROZIVCI ATAMANA! Da si pobedio, DRUGAČIJE BI PRIČAO! (VIDEO)

Pešić je posle velike i infarkt pobede 77:76 o kolegi sa druge strane samo rekao: 

- Ne bih ja govorio Atamanu nijednu reč to je sastavni deo utakmice. Da je pobedio ne bi bio razočaran. To je bila čvrsta i jaka utakmica sa čvrstim protivnikom. I oni kao i su morali da idu na pobedu. 

Pešić je nastavio o utakmici:

-  Izuzetna atmosfera u dvorani Aleksandar Nikolić. Poznato je kad igraju Zvezda i Partizan uvek tako, ali kao što sam rekao na pres konferenciji svi su se večeras ujedinili u zastavu Srbije, tako su nas gledaoci i dočekali, dali nam krila... Bilo je fantastično. Baš su imali osećaj kad treba da nam pomognu. Imali smo deset izgubljenih lopti to je sasvim okej. Moramo da se zahvalimo publici. Zajednička pobeda videli ste, timski prilaz, nismo se štedeli, grupa je fantastična to stalno ističem. Imamo reprezentativce koji kad dođu igraju srcem i željom i hoće da naprave najbolje što mogu. 

Pohvalio je Ristića na sjajnoj partiji, a kaže da je razmišljao da li da poslednji napad drugačije rešava.

- Svi znaju sve, nema tu tajni, pokazao je to na puno utakmica u španskoj ligi, on je meč odigrao fantastično tada - 23 poena. I u toj španskoj ligi, koja je najbolja posle NBA, ne računamo Evroligu. To igranje u Španiji mu prija, mi se radujemo kada je sa nama, ima glavu, dobru inteligenciju, da sakrije svoje nedostatke i istakne prednosti, to je i iskustvo. Da ga ne hvalimo previše. Što se tiče poslednjeg napada, na 12 sekundi mi je bilo da li da pravimo faul, da li da uzimamo sudbinu u svoje ruke. Uvek mi je to u glavi, ali mi smo na terenu imali "smol-lajn" igrače. Zato sam vratio Mitrovića umesto Dušana. To je urađeno tako. Uvek postoji jedan rizik, ali šta sada, bez rizika nema pobede i uspeha. Mi smo imali najbolje igrače u odbrani koje imamo. Radanov je odigrao fantastično u prvom poluvremenu, posle se umorio. Preuzeo je Lučić, ja verujem u odbranu. Toliko nam je to značajno. Najvažnije je da smo pobedili, ali za nas nije samo to važno, nego i za budućnost, da pokažemo u sledećim utakmicama, kako smo odbranili tih 12 sekundi i da tako dižemo samopouzdanje, da se može sve odbraniti. Mi smo to maestralno odradili, otišao je u korner, ne zna gde mu je glava, gde mu je d*pe.