Autor: Informer.rs

14.11.2022.

23:10

Foto: Starsportphoto

Sport

NISMO JOŠ NA MUNDOBASKETU, ALI SMO BLIZU! Jedan od junaka Karijevih Orlova posle šok pobede nad Turskom! (VIDEO)

Srbija je sa 77:76 savladala Turke i došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, a centar je briljirao u poslednjoj četvrtini gde je međuostalom postigao tri vezane trojke.

- Zadovoljan sam partijom, bitna pobeda za nas i nastavak kvalifikacija. Nismo izborili plasman na Mundobasket ali smo blizu. Hvala navijačima, tokom cele utakmice su bili fenomenalni i dali nam krila da dođemo do pobede. Hvala svim ljudima koji su došli - rekao je nakon meča Ristić i dodao:

- Ostali smo koncentrisani, dok smo u finišu pokazali da smo jedan tim koji igra zajedno. Nismo žurili, a Lučić je odigrao fantastično jedan na jedan sa Vilbekinom i donelo nam važnu pobedu. Hvala svim navijačima koji su došli. Pomogli su nam da pobedimo - rekao je član Fuenlabrade.

Ubacio je četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

- Trojke nisu toliko bitne.

Pešić je dobacio:

- Bitne su, bitne su.

Dodao je Ristić za kraj:

- To je došlo iz takvog našeg napada. Ali, sve je bilo timski. Neko ko je bio kroz sve prozore, mogu da kažem da smo uvek izgledali kao tim. A sada smo bili uigraniji nego u prethodnim prozorima. Ovi prozori su pokazali da možemo više kad smo zajedno.

U pobedi nad Turskom je Ristić imao 16 poena i četiri skoka.