Autor: Informer.rs

17.11.2022.

23:04

Foto: Reuters

Sport

TEŽAK DEBAKL VALENSIJE I ALBE! Real i Virtus UBEDLJIVI u osmom kolu Evrolige!

Sa tri pobede je Alba otvorila novu sezonu u Evroligi, ali se berlinski velikan potom raspao. Nemački šampion vezao je četiri poraza, a danas su doživeli i težak debakl na gostovanju Real Madridu gde su deklasirali sa 90:72. 

Blankosi su rešili pitanje pobednika već posle prvog poluvremena nošeni Vensanom Poarijeom koji je "flertovao" sa dabl-dablom. Francuski centar je upisao 19 poena i dodao sedam skokova, a imao je ogromnu podršku od Serhia Rodrigeza koji je upisao 13 koševa i podelio devet asistencija.  Sa druge strane, Prosida je upisao 13, a Janis Timan i Vecel su sodali po deset. 

U istom terminu je Virtus iz Bolonje pregazio Valensiju sa 89:59! Ekipa Etorea Mesine upisala je četvrti trijumf u elitnom takmičenju nakon osam utakmica, dok  je španski predstavnik zabeležio četvrti poraz. 

Informer

Virtus je imao čak četiri dvocifrena igrača. Džordan Miki je postigao 16, Kordiner je upisao 15, a Ife Ljudbenr i Odželeje su brojali do 14. Sa druge strane, Džons je bio jedini raspoložen za igru sa deset koševa. 

Srpski košarkaš Miloš Teodosić na terenu je proveo 14 poena, ali nije imao poenterski učinak. Uspeo je da upiše pet asistencija i šest skokova, a imao je i četiri promašaja iz igre.