Autor: Informer.rs

18.11.2022.

11:31

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

SRBOMRZAC POTPUNO POLUDEO! Prvo se svađao sa Pešićem, a sada je OPTUŽIO velikog prijatelja da ga ŠPIJUNIRA!

Šampion Evrope i moćna Barselona odmerili su snage, a na kraju je trijumfovao klub iz Istanbula rezultatom 96:86.

Meč je, ipak, ostao u senci "izbacivanja" Nikole Kalinića, pošto je posle svađe sa svojim trenerom Šarunasom Jasikevičijusem, Litvanac poslao Srbina pre vremena u svlačionicu.

Tu, međutim, nije bio kraj incidentima, jer su se šef struke Katalonaca i trener domaćih Ergin Ataman "sporačkali" oko špijuniranja!

Seletor Turske je održao burnu konferenciju posle meča i izneo optužbe na račun Šarasa, tvrdeći da iznosi klevetu.

Iskusni turski strateg, koji je nedavno u Beogradu imao i čarke sa selektorom Srbije Pešićem, sporečkao se na kraju meča i sa trenerom Barse, o čemu je pričao naširoko novinarima, dok je Jasikevičijus samo kratko izjavio:

- To je između nas dvojice - otkrio je Litvanac na klupi Barselone.

Posle toga, pred medije je izašao Ataman i optužio Šarasa za klevetu, jer je ovaj rekao jednom od Erginovih asistenata da je "Efes snimao trening Barse pred utakmicu".

- Znate, nedavno mi je Šaras u šali rekao da će me zvati da me pita za Larkinovo stanje, da li će igrati. Nije me zvao, ali sada očekujem njegov poziv. Jer je nakon utakmice, pošto smo se rukovali, izneo teške optužbe na moj račun, rekavši: "snimili ste naš trening vrlo dobro". To je teška optužba. Šaras je moj dobar prijatelj i pozivam ga da pokaže dokaze za to što tvrdi - poručio je Ataman.

Informer

Ataman je sada uspeo da se posvađa sa Jasikevičijusem, iako su godinama prijatelji

Trener Efesa naglašava da su ga optužbe kolege uvredile i da očekuje izvinjenje ili ostavku Litvanca na članstvo u bordu trenera Evrolige.

- Nismo se spuštali na takav nivo nijednom u 4-5 godina koliko smo ovde, nećemo. Ako Šaras pozove, reći ću mu dokaži i podneću ostavku danas, ali ako to ne možeš da dokažeš, onda ćeš se ili izviniti ili podneti ostavku na mesto u bordu trenera Evrolige, zbog ovoga što si rekao mom treneru. Ovo mi se uopšte nije dopalo sa Šarasom. Ali šta vi mislite o tome, da li ćete opet napraviti naslove tipa "Ergin Ataman ponovo stvara tenzije?". To je vaša stvar - istakao je Ataman, posle najnovijeg incidenta.

Posle ovakvih nesuglasica sa selektorom Pešićem i Jasikevičijusem, košarkaška javnost se pita ko je sledeća Atamanova "žrtva"?