Autor: Informer.rs

25.12.2022.

17:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

ČESTITKE ZVEZDI, MORAMO DA NASTAVIMO! Mijatović najavio borbu za OPSTANAK u Čačku!

Bolji od ostalih u domaćem timu bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, uz četiri skoka, po 13 poena su upisali Filip Petrušev (šest skokova i četiri asistencije) i Ben Bentil (četiri skoka), dok je u svom prvom nastupu za crveno-bele Fakundo Kampaco postigao 11 poena, uz pet asistencija i tri skoka. U gostujućem timu najefikasniji je bio Hanter Hejl sa 17 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, a Bojan Tomašević je dodao 10 poena. Trener Čačana nije bio previše nezadovoljan uprkos porazu.

- Čestitke Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi. Kada dolazite ekipi ovakvog kvaliteta imate jednu ambiciju - da vidimo koliko minuta možemo da budemo ravnopravni. Zvezda ima izuzetan pristup igri, želeli smo da vidimo koliko možemo da pariramo. U tom smislu zadovoljan sam sa 25 minuta, a nakon toga desilo se ono što je očekivano. Izuzetna agresivnost, nekoliko napada smo završili brzopleto, veliki prazan hod, a protiv ovakve ekipe teško je održati se defanzvino. To je to u ovom momentu, rekao je da sada ide ciklus teških utakmica, dolaze nam Budućnost, Cibona i Igokea, a idemo na noge FMP-u. Ovo je velika škola, imamo da izvučemo dosta stvari - rekao je Dejan Mijatović. 

Informer

Nakon meča treneru Borca prišli su Ognjen Dobrić, Stefan Marković i Stefan Lazarević kako bi se pozdravili budući da su u prošlosti sarađivali kako u reprezentaciji tako i u klubovima. 

- Imamo mnogo lepih zajedničkih trenutaka kroz klubove i reprezentativne selekcije. Mnogo mi je drago zbog njih, posebno zbog Stefana Lazarevića. Volim to dete, zaslužio je sve svojim radom. Marković toliko godina traje na visokom nivou, sa Dobrićem sam bio na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Pragu. Drago mi je, oni su okosnica naše košarke, mnogo toga lepog su nam doneli. Nosiće našu reprezentaciju u narednoj deceniji - dodao je strateg Borca. 

Smatra Dejan Mijatović da je ABA liga nezgodna za igrati zbog fizičkog napora, ali da će njegov klub u nastavku sezone pokušati da izbori opstanak. 

- Glavni cilj je da sačuvamo status i opstanemo u ABA ligi. Posle tri godine jedne filozofije teško je, ali moramo da se trudimo. Ova liga je atletska i fizički snažna, vrlo je teško igrati, ne mogu svi da pariraju. Sa tog aspekta moramo da razmišljamo na pravi način, tako možemo da probamo da budemo ozbiljan tim. To nam je donelo dve pobede, a od Splita smo izgubili dobijenu utakmicu. Muški smo igrali i danas, ali kažem, sledi ciklus teških utakmica, pokušaćemo u Čačku da uzmemo bodove - podvukao je Mijatović.