04.01.2023.

15:18

Foto: Beta

Sport

TRENER MONAKA PRED GOSTOVANJE PARTIZANU PORUČUJE! SAŠA OBRADOVIĆ: Željko je najveći trener u Evropi

Čast je igrati protiv Željka Obradovića (62), najvećeg evropskog trenera, ali pokušaćemo da pobedimo Partizan, koji je u sjajnoj formi, poručuje za Informer trener košarkaša Monaka Saša Obradović (53).

Informer

Trener Monaka Saša Obradović


Crno-beli u četvrtak (21.00, Sport klub 1) u okviru 17. kola Evrolige dočekuju francuski Monako, koji sa velikim uspehom vodi legenda srpske košarke Saša Obradović. Čuveni reprezentativac i bivši igrač i trener Crvene zvezde smatra da je favorit Partizan, pre svega jer na klupi ima najtrofejnijeg stručnjaka u istoriji evropske košarke.


Zanimljivo, Željko je Saši bio trener tokom devedesetih u reprezentaciji Jugoslavije, a zajedno su osvojili jednu svetsku i jednu evropsku titulu.

- Velika je čast igrati protiv najboljeg. Neki treneri dođu jednom u situaciji da osvoje titulu, a on je čovek osvojio tolike trofeje i opet mu je malo. Nedodirljiv je i teško da će neko u skorije vreme uspeti da ga nadmaši. Drago mi je da imam priliku da treniram u eri u kojoj je on i da imam priliku da igramo međusobno. Njegova mogućnost adaptacije na košarku u odnosu na period kada sam ja igrao i sada je neverovatna - poručuje Saša Obradović.

Informer

Trener Partizana Željko Obradović


Odlični strateg dodaje i da je Partizan u usponu forme, ali da će njegova ekipa pokušati sve da mu se suprotstavi.

- Teško je pripremati utakmicu protiv Partizana, pogotovo što i mi imamo određenih problema. Ne igra nam važan igrač Džordan Lojd. U ovom trenutku prednost bih dao Partizanu, jer ima jak domaći teren i igrače koji pogađaju sve živo. Videćemo kako će se naša ekipa snaći, pogotovo u toj atmosferi. Mi moramo da budemo koncentrisani i ako se ukaže prilika da slavimo, pokušaćemo da je iskoristimo - dodaje Obradović.

"Večiti" mogu u plej-of

Saša Obradović veruje da će njegov bivši klub Crvena zvezda, ali i gradski rival Partizan, uspeti da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige, odnosno, da se na kraju ligaškog dela nađu među osam najboljih ekipa u takmičenju.
- Jako verujem da će i jedna i druga ekipa imati šanse za plej-of. U odnosu na ono što je bilo na početku sezone i u jednom delu, mislim da se stvari menjaju nabolje. Pogotovo u Crvenoj zvezdi, gde se s pravom može očekivati vrlo visok plasman - ističe Obradović.

Stručnjak koji je u sezoni 2020/21. predvodio i Crvenu zvezdu, a poznat je kao legenda i veliki navijač tog kluba, kaže da se ne plaši potencijalnog vatrenog dočeka koji bi mogli da mu prirede "grobari".

- Prvo i osnovno, ja sam iz Srbije i predstavljam svoju zemlju u Monaku na najbolji mogući način. Ne treba da odlazimo previše u prošlost i da pričamo ko je koliko uradio za zemlju. Naravno da razumem da neko ko je platio kartu ima pravo da izrazi svoje mišljenje. Što bi se reklo, i j sam deo čitavog šoua, tako da razumem sve - naglašava Obradović.


Monako pod njegovim vođstvom trenutno je na vrhu tabele u Evroligi sa skorom od 11 pobeda i pet poraza. I sam ističe da je takmičenje vrlo izjednačeno.

- Trenutno stanje na tabeli lako može da se promeni u roku od dva ili tri kola. Verujem i da hoće i da će biti neizvesnosti do kraja. Što će, naravno, takmičenje učiniti još zanimljivijim - zaključuje Saša Obradović.