Autor: Informer.rs

17.01.2023.

12:22

Foto: Reuters

Sport

DETONACIJA! Reprezentacija Rusije stiže u Beograd! Igraće protiv SRPSKIH KLUBOVA!

Dok većina selekcija bude vodila borbe za odlazak na Svetsko prvenstvo, Zbornaja će odmeriti snage sa srpskim klubovima koji se takmiče u ABA ligi.

Ruska reprezentacija gostovaće u Beogradu krajem februara i u tom periodu odmeriti snagu sa Panterima i Megom, a termini su 21. i 23. februar.

Sužen izbor oko mogućih rivala, ostavio je Zbornaji mogućnost da "trenira" protiv učesnika ABA lige, jer će mnoge selekcije, kao i Srbija, kada Rusi budu igrali prijateljski susret, vojevati najvažnije bitke u borbi za odlazak na Mundobasket na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Istovremeno, najbolji klubovi će imati obaveze i u Evroligi.

Upoznati su sa time Rusi, inače, suspendovani iz svih međunarodnih takmičenja, pa njihovi klubovi igraju samo VTB ligu, tako je velika mogućnost da njihova selekcija u Beograd dođe gotovo u najjačem sastavu.

Informer

 

Treba reći da je zbog ratne situacije u Ukrajini, Rusiji ograničen broj aerodroma na koje mogu da slete, pa osim u Beograd, u Evropi su mogući još odlasci u Istanbul, Minsk, Jerevan...