Autor: Informer.rs

07.02.2023.

23:08

Foto: printscreen

Sport

SUROVO - GRK DOBIO DVE I PO GODINE SUSPENZIJE! Prevarila ga čuvena "DOKTORKA"!

Veliki skandal izbio je u Evroligi prošle godine kada je centar Armanija Konstantinos Mitoglu pao na doping testu. Grčki reprezentativac čekao je na presudu više od 10 meseci, a kako prenosi tamošnji "SDNA" njega čeka dve i po godine pauze zbog suspenzije. 

Grčki centar je pao na testiranju nakon utakmice protiv svog bivšeg kluba Panatinaikosa. On je nasumično izabran za testiranje posle utakmice, a tom prilikom u njegovoj krvi pronađeni su tragovi supstance koja je na listi zabranjenih i važi za jedno od najsnažnijih. 

Konstantinos je za to imao opravdanje, čak je i sarađivao tokom istrage, ali nije uspeo da izbegne kaznu. On je pokušao da svali krivicu na svoju doktorku, ipak, to mu nije pošlo za rukom. 

- Doktorka me je uverila da su tablete koje sam dobio 'čudotvorni lek' iz Rusije. Dala mi je čist serum, a odgovorila mi je i da će mi taj preparat pomoći da pročistim telo. Pored lečenja povreda i povećanja atletskih sposobnosti, tretman je trebalo da poveća libido i uspori starenje - rekao je Mitoglu. 

Navodno, on je sporne tablete uzimao nakon povrede stopala kada se za pomoć obratio poznatoj grčkoj doktorki. Budući da je Mitogluov slučaj bacio ljagu i na nju, ona je nakon istrage uhapšena zbog sporne saradnje sa brojim sportistima, muzičarima, glumcima i drugim javnim ličnostima. 

Imaće Mitoglu šansu da uloži žalbu i da ide na Sud za sportsku arbitražu kako bi umanjio kaznu, ali su male šanse da će mu to poći za rukom. Čini se da ga čeka duga pauza, a na parket bi mogao da se vrati tem krajem 2024. godine...