Autor: Informer.rs

12.02.2023.

06:45

Foto: Starsportphoto

Sport

OBRADOVIĆEVE MUKE PRED KUP! Ko je PREKOBROJAN! Ivanović ima samo JEDNU DILEMU!

Ova činjenica dodatno otežava odluku treneru Partizana Željku Obradoviću, koji ima čak šestoricu košarkaša koji nemaju srpsko državljanstvo.

Olakšavajuću okolnost najtrofejnijem evropskom stručnjaku predstavlja podatak da kapiten Kevin Panter ima pasoš Srbije.

Izvesno je da će mesto među putnicima naći i Dante Eksum, važan šraf na bekovskoj poziciji, dok je centarska linija zagarantovana Matijasu Lesoru, najboljem igraču crno-belih ove sezone u Evroligi.

Ako se gleda minutaža, Jam Madar bi mogao prvi da otpadne sa ovog spiska. Izraelac je dobijao tek sporednu minutažu u Evroligi, pa ako Obradović ne bude iznenadio odlukom, Madar će sa tribina niškog Čaira navijati za saigrače.

Preostaje, dakle, trojka koju čine: Džejms Naneli, Joanis Papapetru i Zek Ledej. Svaki od ovih igrača ima svoje adute zbog kojih bi mogao da pođe u Niš, a jedan će morati da ispadne.

Bivši igrač Fenerbahčea igra sjajno, forma mu raste iz meča u meč. Grk je važan u defanzivnim zadacima, dok Ledej zna kako se igra večiti derbi sa Zvezdom, pritom je nepogrešiv u šutu sa distance.

Informer

Ledej i Luka Mitrović u duelu

Što se tiče Zvezde, tu je daleko jasnija slika. Trener Duško Ivanović mora da otpiše samo jednog igrača, jer su sigurni putnici Luka Vildoza i Fakundo Kampaco.

Ostaje da šef struke crveno-belih izabere dvojicu iz trija: Džon Holand, Ben Bentil i Hasan Martin. Povreda poslednjeg dovodi u pitanje njegovo učešće u kupu, ali ako je suditi po učinku ove sezone, najveće šanse su da bude precrtan samo Martin.

Podsetimo, Zvezda u rosteru ima pet stranaca, što olakšava posao Ivanoviću.