Autor: Informer.rs

14.02.2023.

09:39

Foto: Starsportphoto

Sport

PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA KLJUČNE UTAKMICE! Srbija sa evroligašima i igračima Zvezde i Partizana napada plasman na Mundobasket!

Srbiji je potrebna još jedna pobeda kako bi osigurala plasman na Mundobasket. "Orlovi" prvo igraju protiv Grčke 24. februara u Atini, a potom sa Velikom Britanijom tri dana kasnije u Beogradu.

Aleksa Avramović se vraća u reprezentaciju posle oporavka od povrede šake, tu je i Danilo Anđušić, dok su iz Crvene zvezde pozvani Luka Mitrović, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović.

Na listi kandidata selektora Svetislava Pešića su: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković. Sada ostaje pitanje ko će moći da se odazove pozivu selektora zbog obaveza evroligaša.

Okupljanje reprezentacije Srbije počeće nakon završnih turnira nacionalnih kup takmičenja širom Evrope.

- Očekuju nas dve važne utakmice protiv Grčke u Atini i Velike Britanije kod nas. Moramo taj "prozor” da završimo uspešno. Biće komplikovano. Turbulenta godina je iza nas, gde nije mnogo zavisilo od igrača i stručnog štaba, takav je i sistem takmičenja, ali ono što smo uradili pre svega u kvalifikacijama, što od nas zavisi, bilo je na maksimumu. Igrači su pokazali veliki entuzijazam, želju da igraju za reprezentaciju i postižu sportske rezultate - rekao je nedavno Pešić