Autor: Informer.rs

26.02.2023.

11:44

Foto:

Sport

SNEG U SAUDIJSKOJ ARABIJI, VLADIMIR ŠTIMAC OBJASNIO: Ne postoji globalno zagrevanje...

Na komantar na društvenim mrežama da je zbog globalnog zagrevanja u Saudijskoj Arabiji pao prvi sneg posle 100 godina, Vladimir Štimac je imao objašenje.

Ne postoji globalno otopljavanje, samo osa zemljine rotacije menja svoj ugao kao što je već poznato da se dešava u istoriji planete samo ne za vreme postojanja čovečanstva - objasnio je Štimac na Tviteru.

Stručnjaci kažu i da je globalno zagrevanje klimatska promena i fenomen dugotrajnog postepenog povećanja prosečne temperature vazduha na Zemlji uzrokovan ljudskim aktivnostima. Fenomen brže menja klimu od svih poznatih prethodnih klimatskih promena u istoriji planete. Glavni uzrok je emisija gasova staklene bašte, većinom ugljen-dioksida i metana, koji nastaju sagorevanjem fosilnih goriva u energetske svrhe. Klimatske promene, ne utiču samo na porast temperature, već imaju i mnogo drugih uticaja kao što su velike vremenske neprilike, promene u populacijama divljih životinja i njihovim staništima i porast nivoa mora.

Iskusni centar je nedavno potpisao za ekipu Sigortama iz Tuske, koja se takmiči u drugom rangu. Štimac ima zavidno iskustvo igranja u toj zemlji, gde je već nastipao za Olin Edirne, Banvit, Bešiktaš, Efes, Turk Telekom i Fenerbahče.On je sezonu započeo u Kuvajtu, nastavio je u Kini, a sada će imati priliku i za treću zemlju.