Autor: Informer.rs

26.02.2023.

23:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

EFES UŽURBANO TRAŽI ZAMENU ZA POVREĐENOG MICIĆA! Amerikanac PRED VRATIMA, ali problem prave PLATA i DVA KLUBA!

Dorsi (27) je sezonu počeo u Dalas Maveriksima, ali je potom prebačen u razvojni tim ovog kluba Teksas legende.

Međutim, ovaj klub je u subotu objavio da je uručio otkaz Dorsiju. On je za Teksas na 17 utakmica prosečno postizao 24,4 poena i imao je 4,9 skoka po meču.

Dvostruki aktuelni šampion Evrope Efes užurbano traga za novim plejom, posle povrede najboljeg igrača i srpskog reprezentativca Vasilija Micića, koji je po rečima trenera Atamana završio sezonu.

Grčki mediji navode da je klub iz Istanbula već kontaktirao agenta američkog košarkaša, opipao situaciju i dobio povratne informacije o uslovima pod kojima bi Dorsi prihvatio prelazak u novi klub. Njegove usluge nisu nimalo jeftine.

Do kraja sezone Dorsi traži platu od 700.000 evra odnosno 180.000 za svaki mesec što je suma koju mogu da prate i da plate samo platežno najizdašniji klubovi. Efes je definitivno jedan od takvih, mada nije jedini, jer situaciju osluškuju Fenerbahče i Monako.

Informer

Šejn Larkin i Tajler Dorsi bi uskoro mogli da postanu saigrači

Amerikanac je od 2019. do 2021. igrao za Makabi Tel Aviv, a potom je jednu sezonu nastupao za Olimpijakos. U NBA ligi je igrao za Atlantu i Memfis.

On je prošle sezone u Evroligi za Pirejce prosečno postizao 11,4 poena i 2,5 skoka po utakmici. Dorsi poseduje i grčko državljanstvo.

Osim Efesai Olija, za sjajnog pleja je zainteresovan i Fenerbahče. Svi klubovi Evrolige imaju pravo da registruju nove igrače do prvog marta.