Autor: Informer.rs

26.02.2023.

18:58

Foto: fiba.basketball

Sport

KAKVA BLAMAŽA HRVATA! Komšije MORAJU u dodatne kvalifikacije za Evrobasket!

Poljaci su savladali Švajcarsku sa 80:70 i zbog boljeg međusobnog skora sa Hrvatima zauzeli prvo mesto u grupi E, koje vodi u kvalifikacije.

Osvajač četvrtog mesta na prethodnom Evrobasketu je tako poslao zaobilaznim putem hrvatsku reprezentaciju ka putu za Šampionat Starog kontinenta, koji će morati u dodatne kvalifikacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Preciznije, sve selekcije koje su završile između druge i četvrte pozicije u grupi idu u novi krug pretkvalifikacija, gde će im se priključiti one reprezentacije koje su već otpale u prvom krugu. To će reći da će od njih ukupno 12, samo četiri otići u kvalifikacije, pa postoji potencijalna opasnost da Hrvati preskoče čak i kvalifikacije za Evrobasket, a kamoli kontinentalnu smotru.

Informer

 

Iako su upisali samo jedan poraz u ovim pretkvalifikacijama od Poljske, on ih je na kraju žestoko koštao. Hrvati su pobedili u Varšavi (72:69), ali su posle toga doživeli šokantan neuspeh u Zagrebu (79:87), pa im je bio neophodan poraz ekipe Igora Miličića u Friburgu.

Do toga ipak nije došlo, mada su Švajcarci dobro odolevali, pa posle svega ishod meča Hrvatska - Austrija nema nikakvu važnost.