Autor: Informer.rs

27.02.2023.

21:58 >> 22:52

Foto: Starsportphoto

Sport

ORLOVI JEDNOGLASNI! Pobeda je NAJVAŽNIJA, ostvarili smo CILJ!

Muška košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo, pošto je u Beogradu pobedila Veliku Britaniju sa 101:83 (28:20, 18:21, 28:19, 27:23), u poslednjem meču kvalifikacione Grupe I.

Srbiju je do pobede vodio Aleksa Avramović sa 20 poena, Luka Mitrović je zabeležio 15 poena i četiri skoka, poen manje je dodao Ognjen Dobrić, a dvocifreni su bili i Marko Gudurić sa 13 poena (šest asistencija) i Filip Petrušev sa 12 poena.

Nakon utakmice utiske je prvo sumirao Stefan Jović koji je istakao da je bilo teško podići se nakon poraza od Grčke u Atini. 

- Jako teška druga četvrtina, egal utakmica u prvom poluvremenu. U drugom smo pokazali šta možemo, digli smo atmosferu i na kraju je sve ispalo kako treba - rekao je Stefan Jović. 

Istakao je nakon meča Aleksa Avramović da je u prvom poluvremenu bilo nervoze, ali da je dobra odbrana pomogla Srbiji da dođe do pobede.

- Morali smo da pobedimo, sve je stalo u ovih 40 minuta, svi prozori, utakmice, igrači... Bilo je nervoze, pogađali su teške šuteve na kraju poluvremena. Zadržali smo stabilnost u odbrani - jasan je bio Aleksa Avramović.

Informer

Jedan od najboljih na parketu bio je Luka Mitrović koji je bio zadovoljan zbog sjajne atmosfere, ali pre svega zbog pobede nad Velikom Britanijom. 

- Uvek je lepo nastupati za svoju zemlju i narod, igrati pred punom halom. Lepa atmosfera, mnogo dece, nadamo se da ćemo imati udeo u tome da se bave sportom i košarkom - dodao je Luka Mitrović.

Ističe Dobrić da je prerano pričati o Mundobasketu koji je na programu u septembru ove godine. 

- Znamo koji je cilj, bili smo fokusirani na to. Najvažnije je što smo uspeli, srećni smo, zadovoljni pa idemo kući. Rano je pričati o ambicijama - podvukao je Ognjen Dobrić.