Autor: Informer.rs

02.03.2023.

15:51

Foto: KK MEga

Sport

REPREZENTATIVCI - PONOS MEGE! Ogroman USPEH naše ekipe!

- Pola našeg tima bilo je sa reprezentacijama. O kom god da je takmičenju reč, poziv u nacionalnu selekciju uvek ima veliku težinu i to je svakako veliko priznanje za Megu, pre svega jer se radi o momcima koji imaju 20 ili 21 godinu - objašnjava Uskoković, koji je redovno na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića, a u poslednjem "prozoru" igrao je protiv Grčke u Atini.

Sem njega na Pešićevom spisku bio je i Nikola Đurišić, dok su za Hrvatsku nastupali Danko Branković i Matej Rudan, boje Francuske branio je Malkolm Kazalon, dok je u dresu Crne Gore bio Andrija Grbović.

Uskoković je jedan od najboljih plejmejkera u regionu, a bio je kapiten juniorske reprezentacije Srbije, koja je 2017. godineu Slovačkoj osvojila zlatnu medalju. U toj selekciji bili su Filip Petrušev, Balša Koprivica, Marko Pecarski…

- To je najvći uspeh koji sam postigao. Uvek se rado setim toga i voleo bih da se nešto tako ponovi u seniorskoj konkurenciji. Zato svaki put kad dobijem poziv za reprezentaciju sam jako srećan. To za mene predstavlja veliku čast. Mnogo volim da provodim vreme sa tim momcima u nacionalnom timu, atmosfera nam je fenomenalna. Hemija između igrača i odnos sa stručnim štabom je na zavidnom nivou i veoma mi je drago što je izboren plasman na Svetsko prvenstvo - kaže Uskoković.

Informer

Nije bilo nimalo lako. Sve ekipe protiv nas su bile maksimalno motivisane, silno su želele da nas pobede i igrale su daleko iznad svojih mogućnosti. Na kraju smo ipak zasluženo našli svoje mesto među 32 najbolje reprezentacije sveta, dodao je on.

Poziv u nacionalni tim za Uskokovića nije došao slučajno, jer je Mega u poslednjih šest mečeva u regionalnom takmičenju upisala pet pobeda i igrala u finalu Kupa Radivoja Koraća.

- Početak sezone nije bio najbolji, u mnogim utakmicama nam je nedostajalo i malo sreće, ali u drugom delu sezone sve to nam se vratilo. Igramo dobro, odlično izgledamo na terenu i u to nema dileme. Sada je sve u našim rukama i imamo lepu priliku da probamo da uđemo u plej-of, što bi bio veliki uspeh, s obzirom na to gde smo bili početkom 2023. godine.

Uskoković naglašava da je sada sav fokus usmeren na naredni meč sa Mornarom u ABA ligi.

- Biće veoma teška utakmica, ali mi želimo da nastavimo sa pobedama. Mornar je dosta promenio ekipu u odnosu na početak sezone, ali mi smo u mnogo boljem ritmu. Imamo mnogo više samopouzdanja, očekujem uzbudljiv meč i nadam se novom trijumfu - zaključio je Uskoković.