Autor: Informer.rs

03.03.2023.

08:36

Foto: Starsportphoto©

Sport

MOGU LI VEČITI ZAJEDNO DO TOP 8? Zvezda sve DALJE, Partizan ima sve u svojim rukama! Evo kako izgleda TABELA Evrolige posle SRPSKO-NEMAČKIH okršaja!

Ostala su još četiri meča da se odigraju, pa da 26. runda najelitnijeg klupskog takmičenja bude kompletirana (Fenerbahče - Makabi, Asvel - Real, Baskonija - Valensija, Milano - Olimpijakos).

Srpski klubovi ostvarili su polovičan učinak u četvrtak, pošto je Partizan "razbio" Albu pred Grobarima i revanširao Berlincima za poraz iz prvog kola.

Sa druge strane, Zvezda je ispustila devet poena viška u Minhenu i pretrpela još jedan neuspeh, pa je sve dalje od cilja zvanog Top 8.

Izabranici Duška Ivanovića su sada na bilansu od 11 pobeda i čak 15 poraza, zbog čega je svrstana tek na 13. mesto evroligaške tabele. Prati je upravo Bajern sa pobedom manje, ali i Olimpija Milano koja ima skor od devet pobeda i 15 poraza, uz dve utakmice manje od kluba sa Malog Kalemegdana.

Tako je Crvena zvezda prinuđena da juri rivale koji su ispred nje, a to su: Virtus na 12. mestu sa bilansom 12-13, dok posle tima iz Bolonje ide grupa klubova sa po 13 pobeda, koja se doseže sve do 6. mesta, gde je Partizan.

RASPORED PARTIZANA

Bolonja, 7. mart: Virtus

Milano, 9. mart: Olimpija

Istanbul, 16. mart: Efes

Arena, 24. mart: Olimpijakos

Arena, 28. mart: Barselona

Arena, 31. mart: Real

Monako, 7. april: Monako

Atina, 14. april: Panatinaikos

Preciznije, srpskom i regionalnom šampionu mora mnogo stvari da se poklope u narednim mečevima, da bi stigli do plasmana u Top 8 fazu, ali i da "osluškuje" rezultate rivala s kojima imaju gori međusobni skor.

Nasuprot tome, Partizan je trijumfom nad Albom napravio ogroman korak ka plej-ofu. Četa Željka Obradovića ostvarila je 14. trijumf ove sezone i izbila na šestu poziciju tabele Evrolige.

Crno-beli su sada u daleko boljoj poziciji, jer će sa novim pobedama dodatno napredovati, dok bi i u slučaju istog bilansa sa mnogim rivalima bili u prednosti. "Parni valjak" trenutno ima trijumf više od Makabija i Žalgirisa, ali će Valensija, Baskonija  i Efes moći da se izjednače s njima, ukoliko slave u narednim mečevima. Španski timovi igraju međusobni meč, pa će posle večerašnjeg duela jedan sigurno ostati iza Žocovog tima.

- Pokušavamo uvek da reagujemo na svakoj utakmici. U nekim situacijama nismo pokušavali da igramo odbranu,  a onda smo u trećoj četvrtini sve promenili. Energija iz odbrane se često pretvori u nešto pozitivno u napadu. Svaka utakmica je bitna, još uvek se niko plasirao u plej-of, a niko nije ni izgubio šansu da se plasira u plej-of, to govori koliko je ova liga jaka. Moramo da se naviknemo da nastavimo da igramo, ovo je utakmica koju treba istaći, pogotovo ono što je uradio Aleksa Avramović. Svako ima svoju neku prednosti, trebalo samo da igraš i da radiš neke stvari koje donose pobedu - rekao je Željko obradović posle pobede nad Albom.

Istovremeno, klubu iz Humske odgovaraju određeni bolji međusobni skorovi, te su u prednosti u odnosu na Baskoniju, Žalgiris, Efes (posle jedne utakmice), dok su slabiji samo od Ponosa Izraela i Valensije.

PARTIZAN ČEKA PAKLEN RASPORED

Crno-belima je ostalo još osam mečeva do kraja regularnog dela evroligaške sezone. Po četiri puta će biti domaćini i isto toliko puta gostovati, s tim što ih čeka tri vezana putovanja.

Od sedmog do 16. marta, Partizan ide na noge Virtusu u Bolonju, Olimpiji Milano i braniocu titule Efesu, a potom ih čekaju tri vezana meča kod kuće od 24. do 31. marta. Ali, pakleno teška, jer u Arenu stižu Olimpijakos, Barselona i Real Madrid. Potom se sedmog aprila putuje u Monako i na kraju trke dočekuje Panatinaikos 14. aprila.

ZVEZDA NE ODUSTAJE OD TOP 8

RASPORED ZVEZDE

Pionir, 8. mart: Efes

Atina, 10. mart: Panatinaikos

Blau Grana, 17. mart: Barselona

Pionir, 23. mart: Baskonija

Pionir, 29. mart: Valensija

Vilerban, 31. mart: Asvel

Pionir, 6. april: Olimpijakos

Pionir, 13. april: Fenerbahče

Crvena zvezda će već u narednom kolu biti na iskušenjima, jer dočekuje aktuelnog šampiona Efes (8. marta). Samo dva dana kasnije putuje se u Grčku na megdan Radonjićevom Panatinaikosu, pa sledi trostruki obračun sa španskim klubovima.

Najpre u Barseloni 17. marta, šest dana potom protiv Baskonije pred Delijama, kao i 29. marta sa Valensijom na istom mestu.

Poslednjeg martovskog dana putuje se u Vilebran na megdan Asvelu, a regularan deo sezone završava se uzastopnim mečevima kod kuće sa Olimpijakosom šestog i Fenerom 13. aprila.

Duško Ivanović nije imao razloga za zadovoljstvo, jer su njegovi izabranici ispustili lepu prednost protiv Bajerna i izgubili utakmicu.

- Čista demonstracija da je košarka igra koja se igra 40 minuta, ne 37, 38, 39, već samo 40. Nade nisu ugašene, Zvezda se neće predati, ja se nikad ne predajem. Ova ekipa se ne predaje do zadnjeg momenta, ako dođe do toga da nemamo šanse i tad ćemo se boriti. Najviše zbog ove publike što je ovde i što nas svuda prati. To je motiv da budemo tužni zbog naših navijača - istakao je šef stručnog štaba Crvene zvezde