06.03.2023.

09:21

Foto: Starsportphoto

Sport

KOŠARKAŠKI STRUČNJACI ANALIZIRALI POZICIJU "VEČITIH"! Partizan ide u top osam, Zvezda propustila šansu!

Crno-beli su u 26. kolu savladali kod kuće berlinsku Albu (88:74) i napravili ogroman korak ka plej-ofu, dok su crveno-beli porazom od Bajerna u Minhenu (87:80) na minimum sveli šanse da se nađu među osam najboljih.

Boriće se Zvezda

Nemci presudili

Zvezda i da dobije sve do kraja, zavisi od drugih. Nemački klubovi su bili kobni po nju
Vlade Đurović

Osam kola ostalo je do kraja ligaškog dela elitnog takmičenja i samim tim teoretske šanse postoje. Trener Zvezde Duško Ivanović i najveće pojačanje Fakundo Kampaco, koji je protiv Bajerna konačno debitovao za crveno-bele u Evroligi, poručili su da ne odustaju od plasmana u plej-of.

Međutim, košarkaški stručnjak Goran Grbović smatra da su nade gotovo ugašene, dok više vere ima u Partizan.

Informer

Goran Grbović



- Zvezda je sve svoje šanse prokockala protiv Bajerna. I tu ne bih imao šta da dodam. Što se Partizana tiče, morali smo da dobijemo Fenerbahče, ali šta da se radi. Italijanska turneja, gostovanja sledeće nedelje Virtusu i Armaniju, biće presudna. Ako dobijemo Virtus, izbacujemo direktnog konkurenta iz dalje trke. Moraćemo da dobijemo nešto i kod kuće do kraja. Dobro je što favorizovani Real, Barsa i Olimpijakos dolaze na samom kraju, kada će možda biti poznato sa koje pozicije idu dalje, pa im neće mnogo značiti meč sa Partizanom. Crno-beli su u dobroj formi i to je ohrabrujuće - rekao je Grbović.

Informer

 

Kladionice uz crno-bele

Nakon mečeva 26. kola Evrolige, kvota da će Partizan proći u top osam je 1,8. Kako je Zvezda u daleko nepovoljnijoj situaciji, kvota na crveno-bele iznosi 3,5. Primera radi, krajem godine je situacija bila obrnuta i sve je išlo ka tome da će Zvezda sa Kampacom od 1. marta biti u sjajnoj poziciji za prolazak.

Sve je na Partizanu

Nekadašnji trener Zvezde Vlade Đurović slično razmišlja i dodaje da su njegovom bivšem timu presudili Nemci. On aludira na poslednji neuspeh srpskog šampiona u duelu sa Bavaracima, ali i na šokantan poraz od Albe u punom "Pioniru".

Informer

Vlade Đurović



- Zvezda je totalno umanjila šanse. Ne baš za 100 posto, ali... I da dobije sve do kraja, zavisi od drugih. Teška situacija, nemački klubovi su bili kobni za Zvezdu. S druge strane, Partizan je u odličnoj situaciji jer ne mora da pravi neke čudesne podvige da bi došao do top osam. Zavisi samo od sebe i toga da ne gubi utakmice koje mora da dobije. Zabrinjavaju me oscilacije u igri, što smo najbolje videli protiv Albe. Bez obzira na težak raspored i dolazak najboljih, imaju šansu jer igraju pred svojom publikom. Naravno, izgubiće se neka utakmica, ali ne mogu se sve izgubiti - zaključuje Đurović.