09.03.2023.

16:16

Foto: Starsportphoto

Sport

ĐOKOVIĆI MENJAJU EVROLIGU IZ KORENA! Žele da se Dubai suprotstavi Zvezdi i Partizanu!

Mlađi brat slavnog Srbina je zapravo posrednik između Dubaija i najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Informer

Obožavaju košarku: Novak i Đorđe gledaju Evroligu kad god im obaveze dozvole

Javnosti je još od oktobra poznato da je Đorđe, inače direktor teniskih turnira "Srbija open" i "Srpska open", deo celokupne priče. Tada je na zvaničnom Tviter nalogu Evrolige objavljena fotografija novog predsednika takmičenja Dejana Bodiroge sa predstavnicima KK Dubai, nekoliko klubova iz Evrolige i Đorđem Đokovićem.

Ubrzo je otkriveno da je Novakov najmlađi brat posrednik, te da radi na tome da se klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata takmiči u elitnom takmičenju gde Srbija ove sezone ima dva predstavnika - Zvezdu i Partizan. Uprkos tome što nije objasnio do detalja otkud on u celoj priči, jasno je da mu je jako stalo da se Dubai priključi Evroligi, jer, kako kaže, obožava košarku.

- Košarka je moja istinska ljubav. Ja sam odrastao na planini sa Vasilijem Micićem, on mi je blizak prijatelj. Taj sport puno volim i nekako žudim da budem uključen u košarku. Zvezda mi je u životu od malena, volim da idem na njihove utakmice, ali gledam i sve ostale ekipe, meni je to zanimljivo. Pojavila se ta prilika sa Dubaijem i nije postojao trenutak razmišljanja da li želim da učestvujem u takvom procesu - rekao je Đorđe za "Sportal.rs".

Informer

Doneće odluku do kraja meseca: Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga

Kako je nedavno otkriveno, biznismeni iz Dubaija ponudili su da investiraju 150 miliona evra u narednih šest godina, ali zauzvrat traže da dobiju tim u Evroligi i organizaciju fajnal-fora 2025. i 2029. godine. Odluka će biti doneta u drugpj polovini marta, a Đoković smatra da bi se Evroliga tako pridružila NBA ligi.

- Mislim da je to jedan zdrav projekat, da će to biti najbolja stvar koja će se desiti evropskoj košarci. Koliko mogu da učestvujem, ja učestvujem i kako vreme bude prolazilo, više ću se uključiti. Bože zdravlja da Dubai što pre zaigra na evropskom tlu. NBA liga mora da bude cilj, pogled i razmišljanja moraju da idu ka tome da i Evroliga izgleda kao NBA, a trenutna struktura to ne može da izdrži - zaključio je mladi biznismen.