Autor: Informer.rs

14.03.2023.

12:13

Foto: Starsportphoto

Sport

LOŠI REZULTATI MU DOŠLI GLAVE! Cedevita Olimpija smenila Golemca, ekipu vodi Alilović

Golemac je smenjen nakon serije rezultata kojima uprava nije bila zadovoljna. Ekipa iz Ljubljane nalazi se na četvrom mestu ABA lige, sa skorom od 14 pobeda i šest poraza, ali to nije ono čemu teži. Uz to, Cedevita Olimpija je poslednja u grupi A u Evrokupu posle 15 odigranih kola, sa samo tri pobede uz 12 poraza. Do izbora novog trenera ekipu će voditi doskorašnji asistent smenjenog trenera, Miro Alilović.


Jasno je bilo da je promena neophodna, kako bi se tim trgao iz letargije sa ciljem da počne da ostvaruje bolje rezultate. Direktor kluba Davor Užbinec zahvalio je Golemcu na svemu učinjenom u prethodnom periodu.

- Golemac je imao puno poverenje kluba, ali loše partije i rezultati u poslednje vreme su nam govorile da stvari ne funkcionišu onako kako bi trebalo. Zahvaljujemo mu na saradnji, radu i energiji koju je doneo kao trener. Verujemo da je pred njim lepa i uspešna trenerska karijera i želimo mu sve najbolje u karijeri i životu - rekao je Užbinec.

Golemac je tim iz Ljubljane preuzeo u januaru 2020. godine, kada je nasledio Slavena Rimca. Za to vreme osvojio je dve titule u Sloveniji i dva kupa kao i tri Superkupa, dok mu je najveći uspeh u ABA ligi bilo polufinale.