Autor: Informer.rs

16.03.2023.

18:35

Foto: Starsportphoto

Sport

SJAJNE VESTI ZA VEČITE RIVALE! Evroliga planira PROŠIRENJE - Zvezde i Partizan SIGURNI!

Već mesecima se šuška da Evroliga planira proširenje elitnog takmičenja, a kako prenosi "EuroHoops" do toga bi moglo da dođe već u aprilu. Čelnici renomiranog takmičenja zasedaće 18. aprila, a kako se navodi glavna tema će biti upravo proširenje lige koje se očekuje 2025. godine! 

Ipak, kako navodi urednik pomenutog portala Aris Barkas, proširenja pre 2025. godine neće biti. Evroliga u ovom momentu razmatra da se u takmičenje uključi u klub iz Dubaija budući da je grupacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila 150.000.000 evra dodatnog profita. Ipak, Barkas navodi da je fokus da se takmičenju što pre priključe timovi iz Londona i Pariza. 

Informer

Ono što javnost u Srbiji najviše zanima jeste status Crvene zvezde i Partizana. "EuroHoops" donosi povoljne vesti budući da se srpski večiti rivali dobro kotiraju u elitnom klupskom takmičenju. U tekstu se navodi da se njihovo učešće u budućnosti neće dovoditi u potanje, posebno jer se ne očekuje povratak ruskih ekipa u Evroligu. 

Ne treba zaboraviti da je specijalnu pozivnicu za ovogodišnju sezonu Evrolige dobio i Virtus iz Bolonje, a isti izvor dodaje da je italijanski predstavnik takođe siguran i za budućnost kada je reč o učešću u elitnom klupskom takmičenju.