18.03.2023.

13:49

Foto: Starsportphoto

Sport

NEMAMO IZBORA! Dejan Mijatović: MORAMO DA POBEDIMO MEGU!

- Već duže vreme igramo utakmice koji su veoma bitne, praktično su život za nas. Nemamo mogućnost da pravimo dugoročne planove, već idemo od utakmice do utakmice, a meč sa Megom je jedan od prioriteta. Nemamo izbora, moramo na pobedu - rekao je Mijatović, prenosi klub.

Košarkaši Borca dočekuju sutra ekipu Mege, u utakmici 22. kola ABA lige.

Čačanski tim je trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli regionalnog takmičenja sa pet pobeda i 16 poraza, dok je Mega osma sa skorom 10/11.

- Mega je ekipa u poslednjih gotovo dva meseca ima poraze samo od Partizana u ABA ligi i Crvene zvezde u finalu Kupa. Nalazi se u velikoj seriji pobeda i ima puno samopouzdanja. Mega je prebrinula probleme oko opstanka u ligi i sad se bori za plasman među najboljih osam ekipa - rekao je Mijatović.

Trener Borca je naveo da Mega igra brzo u tranziciji, tako da će njegov tim morati da "odgovori na mnogo stvari".

- Potrebno je da budemo čvrsti u odbrani, moramo da pariramo u kontakt igri, da puno trčimo. Odlično smo radili i trenirali tokom sedmice, tako da spremno čekamo utakmicu - rekao je Mijatović.

- Nadam se da ćemo sa čačanskom publikom, koja je uvek naš šesti igrač, uspeti da dođemo do zlata vredne pobede - zaključio je trener Borca.