Autor: Informer.rs

31.03.2023.

21:12

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDINE ŠANSE NA MINIMUMU, PARTIZAN POD PRITISKOM! Žalgiris DEKLASIRAO Valensiju za 17. pobedu u Evroligi!

Partizan je na korak od plasmana u plej-of, Crvena zvezda ima još uvek teoretske šanse, ali su se one nakon današnjeg trijumfa Žalgirisa nad Valensijom svele na minimum. Litvanski velikan deklasirao je Špance u 32. kolu Evrolige sa 95:74. i tako došao do 17. pobede u sezoni. 

Litvanci su odgovorili pritisku i uradili što je do njih, a ovaj rezultat nikako ne odgovara večitim rivalima. Crvena zvezda došla je na korak od eliminacije, potrebno je da Baskonija večeras savlada Fener kako bi i matematički izgubili sve šanse. Sa druge strane, Partizanov direktan konkurent prebacio je pritisak na crno-bele koji igraju protiv Real Madrida. 

Informer

Lukas Lekavičijus je predvodio Žalgiris do pobede sa 16 poena, Brazdeikis dodao je 15, a Tejlor i Lukosiunas po 12. Sa druge strane najefikasniji je bio Veb III sa 18, a Rivero je ubacio 17. 

Žalgirisu do kraja regularnog dela Evrolige igra kod kuće protiv Makabija iz Tel Aviva,  u poslednjem kolu gostovaće Bajernu iz Minhena. Sa druge strane Valensija dočekuje Virtus iz Bolonje, a potom ide na noge Barseloni.