Autor: Informer.rs

16.04.2023.

23:50

Foto: Starsportphoto©

Sport

MIJOVIĆ SE VRATIO U BUDUĆNOST! Podgoričani imenovali novog TRENERA!

U subotu su Budućnosti i Vladimir Jovanović raskinuli saradnju posle nepune sezone, a podgorička ekipa je već danas imenovala Petra Mijovića za novog trenera. Mladi strateg se u Moraču vraća nakon perioda prevedenog u mlađim kategorijama Studentskog centra. 

Petar Mijović je ostavio dubok trag u Budućnosti budući da je od 2017. do 2019. godine bio zadužen za mlađe kategorije. Nakon toga je priključen stručnom štabu, a nakon odlaska Jasmina Repeše postao je prvi trener Plavih. On je funkciju samoinicijativno napustio 2021. godine, a sada se vraća na mesto uspeha. 

Informer

U međuvremenu je vodio Šlonsk i mađarsku Atomeromu, dok je od prošle godine trener juniorskog sastava Studentskog Centra.

Budućnost i Mijović potpisali su ugovor do kraja sezone, a odluka je doneta nakon zasedanja Upravnog odbora. Plavi su u subotu raskinuli saradnju sa Vladimirom Jovanovićem nakon poraza od Borca u poslednjem kolu ABA lige. Plavi su sezonu završili kao treći, a pred Mijovićem je period da ekipu što bolje spremi za plej-of.