Autor: Informer.rs

17.04.2023.

11:16

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN I ZVEZDA NEMAJU VREMENA ZA ODMOR! Crno-beli na teškom gostovanju, Ivanovićev tim želi da nastavi niz!

Jedni i drugi žele da se nađu na prvom mestu na tabeli, jer bi imali prednost domaćeg terena u odnosu na rivale. 

Ekipa Željka Obradovića plasira se u Top 8 Evrolige, svi čekaju čekaju duele sa Real Madridom u četvrtfinalu, ali nema odmora, od 18 časova "parni valjak" gostuje u Zadru. Moraju crno-beli da pobede ukoliko ne žele da dozvole Crvenoj zvezdi da se vrati na vrh.

- Oni su ostali verni svojim idejama kako žele da igraju i ja im zaista čestitam na tome. Od početka lige do sada nisu menjali ništa, igraju mnogo toga u tranziciji, imaju veliki broj šuteva za tri poena. Tačno je definisana igra u napadu, takođe i u odbrani i sve ono što smo pripremali za prvi meč, to je to. Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj šuteva za tri poena nakon kojih dolazi ofanzivni skok. Tako da mislim da nas očekuje veoma teška utakmica rekao je Željko Obradović pred utakmicu. 

Partizan potom u petak putuje u Podgoricu gde će u "Morači" gostovati ekipi Budućnosti koja je nedavno promenila trenera. Na prethodnom gostovanju u ABA u Podgorici Partizan je poražen 72:71 i mora da se pripazi i sada. 

Informer

 

Crveno-beli imaju još tri meča do kraja prvenstva. Prvo će igrati od 20 časova protiv Splita na svom terenu, zatim za tri dana sledi gostovanje Mornaru, na kraju dolazi meč sa Cedevita Olimpijom. Trebalo je da bude odigran u trećem kolu, ali je otkazan zbog izbijanja mnogo slučajeva virusa korona u timu iz Ljubljane i biće odigran tek 24. aprila. 

Posle pet uzastopnih pobeda u Evroligi i tri u regionalnom takmičenju, crveno-beli žele da nastave niz koji bi sačuvao nadu za prvo mesto na tabeli. 

- Dočekujemo ekipu Splita koja je odigrala dobru sezonu u ABA ligi, i koja je u nekim mečevima, posebno protiv "na papiru" jačih timova, pokazala da ima kvalitet. Zato ulazimo maksimalno ozbiljno u utakmicu, želimo da nastavimo seriju pobeda iz Evrolige i u dobrom ritmu dočekamo plej-of ABA lige koji sledi. Posebno zbog činjenice da takmičarski još uvek vodimo borbu za plasman u regularnom delu sezone regionalne lige i sad sve snage okrećemo ovom takmičenju - rekao je trener Ivanović.

ABA LIGA


26. kolo

Petak

MZT - Cibona 87:74

Subota

C. Olimpija - Mega 85:70
Budućnost - Borac (Č) 85:85
FMP - Mornar 101:76


Ponedeljak

Zadar - Partizan18.00
Crvena zvezda - Split20.00


Utorak

Igokea - St. centar 18.00