Autor: Informer.rs

18.04.2023.

13:34

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN SE NIJE POJAVIO NA ŽREBU ZA SUPERLIGU SRBIJE! "Večiti" odmah u polufinalu takmičenja!

Crno-beli prošle sezone nisu igrali u domaćem šampionatu, jer su imali zamerke na raspored utakmica i prednost domaćeg terena u finalnoj seriji.

Ekipe koje bi trebalo da učestvuju u Superligi ove sezone su: Crvena zvezda, FMP, Mega, Borac Čačak, Vojvodina, Zlatibor, Metalac, OKK Beograd, Spartak Subotica i pomenuti Partizan.

Superliga ima novi format! Branilac trofeja Crvena zvezda i prvoplasirani tim ABA lige Partizan će kao dva najbolje plasirana tima u ABA nakon regularnog dela takmičenja ići odmah u polufinale, dok će se ostatak timova boriti za mečeve sa "večitima".

- Superligu činiće 10 klubova. Zvezda i Partizan imaju povlašćen status i igraće direktno u polufinalu. Nije bilo moguće da se pridruže od starta zbog obaveza u ABA i Evroligi. Osam timova biće podeljeno u dve grupe. Počeće 26.aprila, odigraće se šest kola. Polufinalna serija treba da krene četiri dana po završetku ABA lige. Trudili smo se da izađemo u susret reprezentaciji Srbije. Zato će se polufinalna i finalna serija igrati na dve dobijene utakmice. Sa tim su se složili svi, prvenstveno Partizan i Crvena zvezda. Nadam se da ćemo najkasnije do 21.juna završiti finalnu seriju i dobiti prvaka - prenosi Mondo reči prvog čoveka takmičenja Aleksandra Grujina.

Prvi čovek takmičenja Aleksandar Grujin kaže da je KLS prvi u regionu uveo “instant replay”, te da sve obaveze izmiruju na vreme, kao i da će platiti porez na dobit čim stigne.

U jednoj grupi će se sastati FMP, OKK Beograd, kao i prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz Košarkaške lige Srbije. U drugoj grupi igraju Mega, Borac, kao i treća i četvrta ekipa iz Košarkaške lige Srbije. Na tabeli je trenutno Vojvodina prva sa 22 pobede, potom slede Zlatibor i Spartak sa 21 pobedom, a Metalac ima 20 trijiumfa. Do kraja takmičenja u KLS ostala su još dva meča, derbi kola između Spartaka i Metalca u Subotici, kao i duel Zlatibora sa Čačkom 94. 

Pobednici grupa ići će na Crvenu zvezdu i Partizan u polufinalu, te serije će se igrati na dve pobede, kao i finalna serija. Na konferenciji za medije pojavili su se predstavnici svih klubova osim Partizana.