Autor: Informer.rs

28.04.2023.

12:08

Foto: EPA

Sport

STIDE SE SLIKE KOJA JE OBIŠLA SVET! Španci OČAJNI, a Jabusele leti iz kluba?!

Izvinio se Geršon Jabusele nakon što je povredio Dantea Egzuma, ali je pitanje da li će mu to išta doneti, jer su u klubu besni zbog svega što je uradio.

- Real Madrid ima interni disciplinski pravilnik za fudbalere i košarkaše i uvek ga koristi u ovakvim situacijama kao sa Jabuseleom. Klub će braniti interese svojih igrača u određenim okolnostima, ali će biti neumoljivi da izreknu i oštre kazne zbog nepotrebnog ponašanja pojedinaca... - navodi "Marka".

Renomirani španski list piše i da će bez sumnje "Real Madrid doneti oštre mere prema svojim košarkašima", koje čeka i interna kazna pored one koju će izreći Disciplinska komisija, pa će verovatno tako Serhio Ljulj, koji je inicirao tuču i izvinio se za to, dobiti novčanu kaznu, dok nije isključeno da drugi košarkaši, pre svega Geršon Jabusele, zarade suspenziju ili nešto više.

- Ono što se dogodilo nije promaklo nikome u Real Madridu. Navijači, menadžeri, treneri, pa čak i sami igrači, kada vide šta se dogodilo protiv Partizana, stide se slike koja je obišla svet. Ime Real Madrida je na usnama zbog nečega što ruši imidž kluba, odnosno uništava ono što su godinama sticali, pa neće dozvoliti da se to to ponovi. Može se razuemti da je postojala napetost posle Panterovog prksonog gesta posle faula Lulja, ali da se problem rešava udarcima i drugim borilačkim veštinama... Klub to ne može da oprosti i to je nešto što ih boli, pa će imati i logične posledice - navodi se u tekstu ovog medija.

Evroliga će u toku dana doneti konačne odluke o kaznama košarkašima. Treći meč se igra u Beogradu već 2. maja, pa je tako Željko Obradović pokušao da smiri tenzije i da ne dozvoli da se loša atmosfera prenese i na navijače crno-belih.