Autor: Informer.rs

28.04.2023.

17:05

Foto: Reuters

Sport

DIVLJAK - LJULJ JE VEĆ ZAPOČEO MASOVNU TUČU U KARIJERI! Španac je napravio SKANDAL na Mundobasketu! (VIDEO)

Izazvao je Serhio Ljulj veliki skandal na meču Real Madrida i Partizana kada je podmuklo udario Kevina Pantera. Kapiten crno-belih nije ostao imun na njegov pokušaj da ga povredi, a sve je dovelo do masovne tuče na parketu. Deblji kraj izvukao je Dante Egzum koji se tom prilikom povredio nakon skandaloznog zahvata Geršona Jabuselea, ali vredi napomenuti da je Ljulj glavni krivac što je do tuče uopšte došlo. 

Ipak, ne treba da nas čudi što je Ljulj "zakuvao" situaciju na parketu, a potom se izgubio u gomili. Španac je bio u centru skandala koji se dogodio 2014. godine na Svetskom prvenstvu kada je Furija igrala protiv Francuske na svom parketu. 

Igrala se treće četvrtine, Pau Gasol i Florian Pijetrus tada su bili u duelu pod košem, a Španac je odugrnuo svog rivala. Sudije su pokušale da smire situaciju, ali je Serhio Ljulj bio rešen da se "orbračuna" sa svima. Nažalost, na snimku koji je objavila FIBA isečen je deo tuče, ipak, mnogi navijači sećaju se spornog momenta. 

Zanimljivo, pravdu na tom meču delio je Olegs Latiševs. Letonac koji je i sinoć na meču Partizana i Reala bio glavni arbitar, tada je uspeo da smiri strasti, ali sinoć nije bilo moguće izvesti tako nešto.