Autor: Informer.rs

30.04.2023.

13:10

Foto: Starsportphoto

Sport

LOŠA VEST ZA PARTIZAN! Valter Tavares će igrati u Beogradu! Real nije kaznio Jabuselea!

Tavares je izostavljen iz ekipe za utakmicu protiv Saragose, jer trener Čus Mateo želi da ga sačuva za utorak i duel protiv Partizana (20.45), treći u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Osim Tavaresa, van tima u meču protiv Saragose ostali su Mario Hezonja i Fabijan Kozer, dok su među 12 igrača Gabrijel Dek i Geršon Jabusele, koji su suspendovani u Evroligi zbog tuče u meču protiv Partizana i neće igrati u utorak.

Informer

Takođe, Madriđani neće kazniti Geršona Jabuselea zbog divljačkog ponašanja na meču sa Partizanom, kada je oborio s leđa Dantea Egzuma, mada se spekulisalo da će snositi odgovornost jer je narušio imidž kluba.

Pred meč sa Saragosom, u okviru 30. kola ACB lige, objavljeno je da će Geršon biti u sastavu i da će pomoći ekipi trenera Ćus Matea.

Informer

Geršon Jabusele

Jabusele neće dođi u Beograd, na treći utakmicu sa Partizanom, jer ga je Evroliga kaznila zabranom igranja u narednih pet mečeva. U Areni u utorak veče neće biti ni Gabrijela Deka, sankcionisanog jednom utakmicom. S druge strane, crno-belima nedostaju Kevin Panter i Matijas Lesor, možda i Dante Egzum, zavisno od procene lekarskog tima da li će se Australijanac oporaviti od povrede nastale baš posle nasilnog zahvata Geršona Jabuselea.