Autor: Informer.rs

04.05.2023.

09:13

Foto: Starsportphoto

Sport

NIJE DO IGRICA, NIJE DO ZAPADA, DO RODITELJA JE! Hrvat pogođen tragedijom!

Nezapamćena tragedija u sredu je pogodila Beograd i Srbiju kada je maloletni K. K. (14) ubio osmoro dece i člana obezbeđenja škole. Zbog toga je u Srbiji proglašena trodnevna žalost koja počinje u petak i završava se u nedelju. 

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je u šoku posle masakra koji se desio u školi.

- Danas nije dan da uperimo prstom nego da se pogledamo u ogledalu. Nije do igrica, nije do zapada, do roditelja je. Iskreno saučešće za svih devet porodica. Nezamislivo -poruka je Tomića uz emotikon upaljene sveće.

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na beogradskoj opštini Vračar, u sredu u 8.42 došlo je do pucnjave u kojoj je učenik te škole K. K. ubio osmoro đaka, sedam devojčica, jednog dečaka, i radnika obezbeđenja. Prema nezvaničnim informacijama, dečak nije pokazao ni trunku kajanja niti saosećanja prilikom davanja iskaza. Detaljno je opisao ceo događaj i ispričao kako je mesec dana sve planirao. On je imao detaljno nacrtan plan masakra, kao i spisak dece koju želi da ubije. Plan je nacrtao kao u igricama. Otac ga je vodio u streljanu i odlično je baratao oružjem.

Informer

 

Dušana Vlahovića, napadač Juventusa, skoro se rasplakao pred kamerama zbog tragedije u osnovnoj školi na Vračaru.

- Izvinjavam se, želim samo još nešto da kažem. Za mene je pre svega ovo tužan dan zbog onoga što se jutros dogodilo u Beogradu i želeo bih da pošaljem zagrljaj svim porodicama i ljudima koji su bili tamo. Nadajmo se da se ovakve stvari neće ponoviti jer su one koje ne možemo ni da zamislimo. Veoma sam tužan i pogođen, tako da im šaljem velik zagrljaj - rekao je Vlahović.

Informer

 

Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović pogođeni su tragedijom i masakrom u Beogradu, pa su nosili posebne majice u želji da izraze saučešće.