Autor: Informer.rs

04.05.2023.

14:32

Foto: Starsportphoto

Sport

VI STE DEO OVOG ZLA! RODITELJI, PRIČAJTE SA DECOM! Snažna poruka LEGENDARNOG KOŠARKAŠA povodom masakra!

Legenda srpske košarke i Crvene zvezde poručuje da roditelji treba da se posvete svojoj deci, kao i da je potrebno da se mladi sklone sa društvenih mreža.

Rakočević je svoje obraćanje na tviteru započeo izjavom saučešća, a potom izneo svoje mišljenje povodom svega što se desilo.

Informer

 

"Roditelji, posvetite se svojoj deci. Koliko god da vas moderni način života, medijski sadržaji i spoljni uticaji ometaju u tome, deci uzimajte telefone iz ruku. Sklonite ih sa društvenih mreža i pričajte sa njima. Telefoni, bolesni medijski sadržaji i društvene mreže, i vi koji vređate druge po mrežama, jer se ne slažete sa nečijim mišljenjem, promovišete agresiju. Vi kao takvi ste deo ovog zla što nas je snašlo - započeo je Rakočević.

Bivši košarkaš dodaje da bi mnoge stvari trebalo da budu drugačije, da ne bi dolazilo do ovakvih tragičnih scenarija.

Informer

 


"Živimo u izrabljivačkom sistemu, gde se roditelji vraćaju sa posla u šest popodne preumorni, istrošeni, i onda provode samo nekoliko sati sa decom. Jurnjava za profitom nauštrb porodice i društvenog života. Ko onda obrazuje decu? Kakvim sadržajem?" - zapitao se Rakočević.

Nekadašnji as imao je poruku i za nastavnike.

"Nastavnicima i službenim licima je potpuno oduzet autoritet zbog zapadnjačkih "dečijih prava". Čitaj - iživljavaj se bez odgovornosti. Ne smeju popreko da ih pogledaju, kamoli da uzmu telefone", ističe Rakočević.