04.05.2023.

19:42

Foto: AP/Photo

Sport

KOSTASU SLUKASU NEDOSTAJE JEDAN POEN! Legendarni GRK nadomak OGROMNOG USPEHA!

Plejmejker Olimpijakosa je u pobedi svoje ekipe protiv Fenerbahčea 72:71 ubacio 25 poena uključujući i šut koji je direktno odlučio pobednika.

Slukasu sada nedostaje samo jedan poen kako bi se našao među deset najboljih strelaca Evrolige, a u vrat diše nekadašnjem saigraču Kajlu Hajnsu koji ima 3226 poena.

Prvi na toj prestižnoj listi je još jedan Kostasov saigrač iz Olimipijakosa i reprezentacije Vasilis Spanulis sa ubačenih 4455 koševa.

Informer

 

Popularni Sluki, iako u poznijim košarkaškim godinama, ima ih 33, je i dalje čovek koji se pita u neizvesnim završnicama iako trener Barcokas u svojim redovima ima i MVP-ja Evrolige Sašu Vezenkova. Tako je upravo trener Jorgos Barcokas odlučio da će u poslednjem napadu meča sa Fenerom loptu u rukama imati upravo 33ogodišnji bek.

Pre nego što je pogodio trojku za pobedu preko Najdžel Hejs-Dejvisa (vidi VIDEO), Slukas je u poslednjem kvartalu utakmice ubacio 22 od ukupno 27 poena njegove ekipe.

Da taj šut nije pogodio pukom srećom siguran je najkorisniji igrač takmičenja Saša Vezenkov.

Neko će reći da je u pitanju sreća, ali gledao sam Kostasa kako svaki dan vežba taj šut - rekao je Bugarin.

Slukas, naviknut na preuzimanje odgovornosti, poziva na očuvanje hladne glave i završetak sledeće utakmice i serije pobedom.

- Ne plašim se da preuzmem odgovornost. Pogađao sam, ali i promašivao bitne šuteve. Mislim da je najvažnije da u petak završimo posao i da ne zavisimo od pojedinca - smatra Kostas.