05.05.2023.

12:33

Foto: Starsportphoto

Sport

KAD JE LAV GLADAN, ON JEDE! Španci likuju zbog Realovog trijumfa: VIDELI SMO PROMENU U RAZMAKU OD DVE NEDELJE, TO JE ŠAMPIONSKI DNK!

Real Madrid je porazio Partizan sa 85:78 i tako su stigli do izjedančenja u plej-of serije pa će se igrati majstorica u španskoj prestonici u sredu.

Španska "Marka" je tim povodom posvetila tekst "kraljevskom klubu".

- U džungli postoji samo jedno pravilo. Kada je lav, kralj, gladan - on jede, jasna je aluzija na ambijent u Areni i Realovu ulogu kralja životinja u borbi "za goli život" sa Partizanom - piše autor teksta.

Informer

Dalje se navodi da je Real u Beogradu pokazao najbolju verziju sebe.

- Pred Realom je bio zadatak od vitalnog značaja, koji je ekipa ispunila u najtežem momentu sezone, na najvećem izazovu, u njihovom omiljenom takmičenju. Real je imao beskonačno života kada je to bilo potrebno. Izvukao je kandžu i izjednačio posle 0-2 protiv Partizana u Beogradu. Bila je ovo jedna od vežbi opstanka koja svaki tim čini jačim. To je novo lice Madriđana posle četiri dana u Beogradu i može značiti prekretnicu u sezoni - piše tekstu.

Ipak, u prvi plan je istaknut je centar Real Madrida, Valter Tavares.

Informer

- Prvi od svih bio je Tavares. Sve su pokušali da ga zaustave, ali on je uvek bio iznad svih čuvara, sa dve magične partije. Sa 26+11 u prvoj i 15+7 u drugoj utakmici uništio je Lesora i Smailagića - navodi autor teksta.

Tekst je zaključen s konstatatacijom da je Real Madrid pokazao šampionski DNK.

- Serija koja je u jednom trenutku, u košarkaškom smislu, pala u drugi plan zbog tuče igrača u drugoj utakmici, sada je baš ono štio su svi želeli. Gledamo vrhunsku košarku. Real je u razmaku od dve nedelje od haotičnog i letargičnog tima postao kompetitivan sastav, srčan, energičan. Možda je to DNK rotacije koja daje rezultate. Svi igrači shvataju značaj meča, značaj kluba i takmičenja, i pokazali su zube - konstatacija je autora teksta.