Autor: Informer.rs

08.05.2023.

21:57

Foto: Informer

Sport

PEŠIĆ POTVRDIO KATASTROFALNE VESTI! Srbija bez Vladimira Lučića na Svetskom prvenstvu

Pešić je u izjavi za "Sportklub" potvrdio da na najvećoj košarkaškoj smotri u godini neće moći da računa na kapitena i nada se da je to kraj malerima za "orlove".

Informer

 

Podsetimo, Vladimir Lučić se povredio pre tri nedelje. U prvi mah se činilo da povreda nije teže prirode, ali je utvrđeno da mora na operaciju i da neće igrati do kraja sezone. Pešić sada ističe da na bivšeg asa Partizana neće moći da računa ni na Mundobasketu, koji će u avgustu i septembru biti održan u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

- Što se tiče sastava Srbije, neće biti velikih promena u odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu prošlog leta. Mnogo toga će zavisiti od zdravstvenog stanja ekipe. Aleksa Avramović je doživeo povredu, ali nada se da će igrati na Svetskom prvenstvu. Sa druge strane, Lučić definitivno neće biti u timu. Nema potrebe da pričam koliko nam on znači - poručuje Pešić za "Sportklub".

Informer

 

Iskusni stručnjak kaže i da slede razgovori sa Nikolom Jokićem oko njegovog nastupa i veruje da tu neće biti problema.

- Nadam se da neće više biti povreda, sledi završnica klupske sezone. Pokuševski se vratio, treniraće do početka jula, čekamo da vidimo kakva će biti situacija sa Jovićem. Tarlać i ja smo pričali sa Nikolom Jokićem. Videćemo dokle će da stigne u NBA plej-ofu, Nikola je zadovoljan u državnom timu, želi da igra, ali moramo da sačekamo malo. Čekamo i Bogdanovića, koji se oporavlja od naporne sezone - dodaje Pešić.