Autor: Informer.rs

09.05.2023.

12:28

Foto:

Sport

TRAGEDIJE U SRBIJI ŽESTOKO POTRESLE SLAVNOG KOŠARKAŠA! Vladimir Štimac: Mislio sam da su sportisti heroji deci!

Štimac se oglasio putem društvene mreže tviter, gde je naglasio da su njegovoj generaciji heroji i uzori bili slavni sportisti, a da to izgleda nije slučaj sa današnjom omladinom.

Košarkaš Istanbula ne krije da je žestoko pogođen događajima koji su potresli čitavu državu. Reč je o dva masovna ubistva, prvo u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a potom u okolini Mladenovca, gde je nastradalo 17 ljudi.

Informer

 

Štimac je u više tvitova izneo svoj stav o svemu tome i na neki način poslao poruku koliko se vreme promenilo u odnosu na njegovo detinjstvo.

"Mislio sam da smo mi deci uzor i heroji. Kad kažem mi, mislim na sportiste, da smo to mi barem u nekoj meri. Međutim, izgleda da nismo. Meni su, u mom slučaju, naši sportisti bili sve. Držao sam ih na posterima u sobi. Tata me je budio da zajedno gledamo Indijanapolis, fudbal, odbojku, vaterpolo", započeo je Štimac.

Iskusni košarkaš, koji je uvek bio omiljen među publikom i saigračima, nastavio je u sličnom tonu.

"Ne znam, možda ja nisam u pravu. To je neki moj pogled na sve ovo. Ako neko misli da to nije tako, slažem se da svako ima pravo na svoje mišljenje. Srce mi je na pola otišlo posle svega. Imam dvoje dece i boli me sve ovo. Još jednom želim da izjavim saučešće porodicama i prijateljima pogođenim ovim stravičnim tragedijama", napisao je Štimac i dobio poruke podržavanja.

Bivši košarkaš Zvezde ušao je u konverzaciju sa korisnicima tvitera. Na komentar da je "to bilo nekada i da su danas kriminalci uzor", odgovorio je da je to tužno. Na komentar da su ta vremena prošla, odgovorio je tužnim smajlijem.

Čak je dobio poštovanje i od jednog navijača Partizana.

"Možda smo ti nekad i ružno skandirali, ali mislim da smo te svi poštovali. Tvoju spremnost da pogineš za svoj klub, zemlju. Sada sve to van terena opravdavaš", glasi komentar očigledno jednog "grobara", kome je Štimac odgovorio emotikonom koji simbolizuje pozdrav.